Chelsea, cea mai cheltuitoare echipă din Premier League în luna ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chelsea Londra
Chelsea Londra

Daily Mail a realizat un top al sumelor totale investite de cluburile din Premier League în transferuri, doar în luna ianuarie, începând din 2003, iar Chelsea este lider detaşat, cu 100 de milioane de lire sterline cheltuite în plus faţă de ocupanta locului doi, Manchester City.

Echipa lui Roman Abramovic a cheltuit 241,2 milioane de lire sterline, adică peste 316 milioane de euro, pe transferuri în prima lună a anului. Clubul londonez a stabilit, în urmă cu cinci ani, recordul pentru cel mai scump transfer realizat în iarnă, atunci când l-a adus pentru 50 milioane de lire sterline pe spaniolul Fernando Torres, de la Liverpool. Manchester City a făcut, în total, transferuri în valoare de 131,1 milioane de lire sterline, Liverpool - de 120,1 milioane de lire sterline, iar Tottenham Hotspur - de 105,7 milioane de lire sterline. Manchester United a cheltuit în total 87,2 milioane de lire sterline, iar Arsenal - 68,9 milioane de lire sterline. 

La polul opus, echipa care a cheltuit cel mai puţin în lunile ianuarie începând din 2003 este Bournemouth, cu o sumă investită de 2,4 milioane de lire sterline, a notat Mediafax.  Anglia a introdus perioada de transferuri în iarnă în anul 2003. Zece ani mai târziu, Arsene Wenger, tehnicianul echipei Arsenal, a cerut, fără succes, desfiinţarea acestei perioade pentru transferuri, deoarece o considera nedreaptă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite