Cel mai trist fotbalist care a jucat vreodată în preliminariile Euro: Andy Selva şi recordul groaznic cu care s-a ales

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andy Selva
Andy Selva

O nouă etapă a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016 a lăsat în urma o serie de cifre şi statistici spectaculoase pe care vi le prezintă „Adevărul“.

*Golgheterul lui San Marino şi un record trist. Până la partidele din weekend, Oscar Sonejee (Andorra, 39 de ani) era fotbalistul cu cele mai multe partide fără victorii în preliminariile Euro: 34. Acum însă, lider la acest capitol a devenit Andy Selva (San Marino, 38 de ani). În meciul cu Slovenia, el a bifat al 35-lea joc fără victorie. Bilanţul său: o remiză şi 34 de înfrângeri. Selva e golgheterul celor de la San Marino, având 69 de selecţii şi opt goluri la naţională.

*Odegaard, cel mai tânăr titular. Internaţionalul norvegian Martin Odegaard stabileşte record după record. Mijlocaşul n-a debutat, deocamdată, la Real Madrid, însă la naţională are tot felul de reuşite personale. A jucat primul meci pentru „vikingi“, în august 2014, la 15 ani şi 253 de zile, devenind cel mai tânăr debutant din istoria Norvegiei. Acum, el a început din primul minut în Croaţia – Norvegia, scor 5-1, fiind cel mai tânăr titular din istoria preliminariilor Euro 2016: 16 ani şi 101 zile.

*Kane, debut senzaţional. Noul star al celor de la Tottenham, Harry Kane (21 de ani), a debutat în naţionala Angliei în minutul 72 al meciului cu Lituania. După doar 79 de secunde, Kane a şi înscris primul său gol, ridicând scorul la 4-0.

*Morata a spart gheaţa pentru Spania. La 22 de ani, vârful lui Juventus a bifat a treia sa selecţie la echipa naţională şi a marcat primul său gol. A fost o reuşită de trei puncte în partida cu Ucraina. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite