Ce variante are Simona Halep pentru înlocuirea lui Cahill: fostul antrenor al Şarapovei, printre favoriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova şi Sven Groeneveld FOTO EPA-EFE
Maria Şarapova şi Sven Groeneveld FOTO EPA-EFE

Simona Halep are de acoperit un gol imens care rămâne în urma despărţirii de antrenorul australian Darren Cahill.

„Va fi foarte greu pentru Simona să găsească un înlocuitor pentru Darren Cahill, care să se apropie de valoarea acestuia din punct de vedere profesional şi uman. Darren îi lasă o zestre Simonei, una de achiziţii tehnice, tactice, de control emoţional şi de capacitate de a se stăpâni pe sine pe teren. Să vedem cum va reuşi Simona să gestioneze această zestre, pentru că ea are momente în care e foarte puternică, aşa cum am văzut-o în acest an, în atâtea meciuri, extrem de grele, dar are şi momente în care îşi pierde concentrarea, determinarea, deviază de la linia pe care s-a aşezat cu atâta succes împreună cu Darren Cahill”, a subliniat Cristian Tudor Popescu. „Atunci va fi nevoie de cineva care să-i fie alături. Nu ştiu cum va arăta acel cineva”, a completat jurnalistul.

Iată care sunt opţinuile Simonei:

1. Un antrenor străin. Pare cea mai bună variantă şi un cuvânt greu de spus în alegerea Simonei îl poate avea chiar Darren Cahill. E clar că australianul o va sfătui într-o direcţie sau alta, iar un nume vechiculat este cel al olandezului Sven Groeneveld (53 de ani). Cahill şi Groeneveld sunt buni prieteni, fiind foşti colegi în programul de dezvoltare al jucătorilor iniţiat de Adidas în urmă cu câţiva ani.  Cea mai de succes colaborare a lui Groeneveld a fost cea cu Maria Şarapova, olandezul fiind antrenorul rusoaicei inclusiv în timpul finalei câştigate împotriva Simonei Halep la Roland Garros 2014. Cei doi s-au despărţit în luna martie a acestui an. Greoenveld are o experienţă bogată de antrenor, pregătind jucătoare precum Monica Seleş, Mary Pierce, Arantxa Sanchez Vicario, Ana Ivanovici sau Caroline Wozniacki. 

2. Andrei Pavel. „Poate fi o soluţie. Rămâne la aprecierea Simonei“, a spus George Cosac, preşedintele federaţiei de tenis, despre posibilitatea ca Andrei Pavel să revină în staff-ul Simonei. Exstă însă două probleme Halep: dacă Simona îl doreşte pe Pavel şi dacă Pavel vrea să încheie colaborarea cu Marius Copil. „Cneazul“ a declarat ieri pentru „Adevărul“: „Eu nu am vorbit nimic cu Simona, am aflat de pe Instagram că s-a despărţit de Darren Cahill. Au făcut o treabă incredibilă împreună, dar e decizia lor.  Eu am un aranjament cu Marius Copil în acest moment“.

3. Să înceapă anul fără antrenor. Simona Halep a mai avut perioade în care a crezut că se poate descurca şi singură. E foarte posibil ca Simona să înceapă sezonul fără antrenor, mai ales pentru a vedea şi cum evoluează afecţiunile lombare. „Ea nu mai are nevoie de antrenor. Poate să stea şi fratele ei acolo, şi mama, şi tata, nicio problemă. Nu înţeleg, ce atâta... E prima oară când se întâmplă aşa ceva? Poate să fie oricine, e uşor să fii antrenor la Halep, e numărul 1 mondial", a spus Ilie Năstase pentru ProSport.

Nu am vorbit nimic cu Simona, am aflat de pe Instagram că s-a despărţit de Darren Cahill. Eu am o înţelegere cu Marius Copil Andrei Pavel, antrenor
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite