Ce spune secretarul general al LPF despre disputa Steaua-FCSB. Cine deţine marca, palmaresul şi dreptul de a participa în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali, patronul FCSB / FOTO Arhivă
Gigi Becali, patronul FCSB / FOTO Arhivă

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat că marca "Steaua Bucureşti" aparţine Clubului Sportiv al Armatei, în timp ce dreptul de participare în Liga I este al grupării FCSB. Despre problema palmaresului, acesta a precizat că nu există o decizie a vreunei instanţe de judecată în acest sens.

„Potrivit instanţelor judecătoreşti din România, s-a stabilit că marca 'Steaua Bucureşti' aparţine Clubului Sportiv al Armatei. După această hotărâre din 2015 sau 2016, nu mai ţin exact minte, FCSB de azi şi-a schimbat denumirea respectând deciziile instanţelor. În legătură cu UEFA şi povestea palmaresului, m-am interesat şi eu la cei mai apropiaţi de acest for.

Având în vedere că litigiul dintre cele două părţi s-a referit exclusiv la marcă şi la nimic altceva, adică nu la locul din Liga I sau la lotul de jucători... UEFA a spus că este interesată de continuitate. Iar continuitatea în opinia UEFA nu a fost pusă până la acest moment sub semnul întrebării. În sensul în care în 2003 Steaua de atunci a preluat activitatea de la CSA şi a continuat activitatea până în 2015 când a apărut decizia privind marca.

Repet, nu există nicio decizie a instanţelor judecătoreşti în situaţia palmaresului clubului Steaua sau în ceea ce priveşte dreptul de participare în Liga I. Pentru că nimeni până în acest moment nu a contestat aceste lucruri. Deci marca în acest moment este la CSA Steaua, dreptul de participare în Liga I aparţine FCSB, iar pentru palmares nu există nicio hotărâre judecătorească.

Aşadar, chestiunea palmaresului nu e tranşată. Restul sunt interpretări. Dacă la un anumit moment apar alte hotărâri judecătoreşti cu siguranţă vom ţine cont de ele", a spus Justin Ştefan în cadrul unei sesiunii de întrebări şi răspunsuri cu suporterii echipelor din Liga I care s-a desfăşurat pe pagina oficială de Facebook a LPF.

„Potrivit legislaţiei naţionale, un club nu poate fi membru al unei Ligi Profesioniste decât dacă este o structură de drept privat. În momentul de faţă Clubul Sportiv al Armatei Steaua este o structură de drept public, ceea ce înseamnă că în măsura în care ajunge în Liga a II-a este obligat să îşi schimbe forma de activitate. Adică să transfere activitatea de la structura de drept public către o structură de drept privat.

Când CSA va face acest lucru va câştiga juridic posibilitatea de a participa în Liga I în măsura în care câştigă pe merit sportiv acest drept. (...) Steaua are nevoie de un investitor privat pentru a ajunge în Liga I. Armata nu poate ajunge din bani publici în Liga I”, a clarificat secretarul general al LPF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite