Ce înseamnă managementul românesc în fotbal: discurs sofisticat, acţiuni primitive. Liga I a ajuns unică în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Teja
Mihai Teja

La 63 de zile după ce l-a numit în funcţie, Dinamo l-a dat afară pe Mihai Teja, antrenor pe care îl luase de la naţionala U-21. Astfel, serialul care reflectă haosul din campionatul nostru a ajuns la episodul 29.

În fotbalul românesc se vorbeşte frumos şi sofisticat şi se acţionează primitiv. Ultima dovadă e ce se întâmplă la Dinamo.

De la venirea lui Ionuţ Negoiţă s-a vorbit, în mod obsesiv, despre proiecte şi planuri pe termen lung, însă Flavius Stoican, primul antrenor care începuse să obţină ceva rezultate, a fost concediat, fiindcă nu i-a făcut pe plac lui Constantin Anghelache. Iar acum a fost destituit şi urmaşul lui Stoican, deşi Mihai Teja fusese prezentat oficial acum 63 de zile şi a apucat să stea pe bancă în doar cinci jocuri oficiale!

A fost suficient ca Dinamo să fie eliminată de Pandurii în semifinalele Cupei Ligii pentru ca şefii roş-albilor să dea uitării tuturor proiectelor şi să-l convoace pe Teja la o întâlnire privind viitorul său în „Ştefan cel Mare“. La o zi după eşecul din returul cu gorjenii, 1-3 în „Groapă“ – în tur fusese 2-1 pentru Pandurii – tehnicianul de 36 de ani a lipsit de la prima parte a antrenamentului, deoarece a fost băgat în şedinţă de conducere. Discuţiile au fost aprinse şi s-au încheiat cu eliberarea lui Teja din funcţie. Astfel, aventura acestuia în „Ştefan cel Mare“ s-a încheiat cu următorul bilanţ: două victorii şi trei eşecuri. 

Îşi vrea toţi banii până în 2016!

Dinamo şi Teja negociază acum în privinţa modului în care va fi reziliat contractul de colaborare. Patronul Ionuţ Negoiţă vrea să plătească drepturile financiare ale antrenorului numai pentru perioada în care acesta a fost angajatul clubului, în timp ce Teja îşi vrea toate salariile până la expirarea acordului, în vara anului 2016! 

Având în vedere că sunt şanse aproape zero ca Dinamo fie de acord cu ce vrea Teja, probabil, părţile vor ajunge la un compromis şi tehnicianul îşi va lua salariile aferente acestui sezon.

Stoican, în pole-position

Urmează un restart în proiectul „New Dinamo“ şi lansarea versiunii primăvară 2015. Aceasta va fi identică, cel mai probabil, cu versiunea iernii, atunci când Flavius Stoican era pe bancă. Fostul antrenor al roş-albilor e liber de contract de când s-a despărţit de Dinamo şi a rămas în relaţii bune atât cu jucătorii, cât şi cu patronul Ionuţ Negoiţă. El a fost îndepărtat din cauza lui Constantin Anghelache, însă acesta are un rol mai puţin important acum în cadrul clubului. 

Alte variante pentru înlocuirea lui Teja sunt Adrian Mihalcea şi Petre Grigoraş, amândoi liberi de contract.   

Neinspirat

Mihai Teja are de ce să fie supărat după despărţirea de Dinamo. El fusese numit de puţin timp la cârma naţionalei U-21, atunci când a fost ofertat de „câini“. A renunţat la postul de selecţioner pentru a veni în „Ştefan cel Mare“, acolo unde a rezistat 63 de zile. 

CITEŞTE ŞI:

*Avem şi oameni cu capul pe umeri în Liga I: Dănciulescu, declaraţii de bun simţ despre concedierea lui Teja

Teja
29 de schimbări de antrenori au fost în Liga I în primele 20 de etape, campionatul românesc fiind pe primul loc la acest capitol în Europa.
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite