Cartonaş roşu! Ce se întâmplă la FIFA şi la UEFA după suspendarea lui Blatter şi a lui Platini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SANCŢIUNI:  Sepp Blatter şi Michel Platini, preşedinţii FIFA şi UEFA,  au fost scoşi din joc pentru următorii opt ani.

Comisia de Etică a FIFA a considerat nejustificat transferul sumei de 1,8 milioane de dolari din contul lui Blatter în cel al lui Platini.
Plata respectivă s-a produs în 2011 şi nu a putut fi justificată concret de cei doi. Blatter şi Platini au vorbit despre un gentleman’s agreement, un contract verbal petcetluit cu o strâgnere de mână, care e legal acceptat în Elveţia, iar banii ar fi fost încasaţi de francez pentru consiliere. Comisia FIFA nu a înghiţit această motivare şi nici măcar legea elveţiană nu e aşa de permisivă, pentr că un un acord între gentelmani, fără un contract scris, e valabil vreme de cinci ani, pe când Blatter şi Platini s-ar fi înţeles din 1998 pentru plata acestei sume.
„Conflict de interese” şi „plată neloială” sunt termenii folosiţi de Comisia de Etică a FIFA, care a aplicat o suspendare de opt ani pentru Blatter şi Platini, timp în care trebuie să stea departe de orice activitate fotbalistică. De asemenea, Platini a primit o amendă de 74.000 de euro, în timp ce Blatter va trebui să plătească 46.295 de euro.
Ce se întâmplă la FIFA
@ Elveţianul de 79 de ani oricum era suspendat provizoriu din funcţia de  preşedinte al FIFA, după scandalurile imense de corupţie.
@ În luna februarie a anului viitor vor avea loc alegeri pentru fotoliul prezidenţial, cinci candidaţi fiind până acum oficial înscrişi. Elveţianul Gianni Infantino, care e susţinut şi de FRF, e candidatul cotat cu cele mai mari şanse.
@ Michel Platini, care se visa preşedinte al FIFA, nu mai poate candida pentru această funcţie.

Ce se întâmplă la UEFA
@ Spaniolul Angel Maria Villar a fost numit preşedinte interimar .
@ Michel Platini va contesta decizia de ieri la Comisia de Apel a FIFA şi la TAS.
@ Dacă Platini nu va fi declarat nevinovat nici de următoarele instanţe, UEFA va organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte.

Am asistat la o mascaradă. Voi apela la toate căile legale de atac, inclusiv cele civile Michel Platini, preşedinte UEFA Mă simt ca un sac de box. Sunt dezolat de tratamentul la care sunt supus de organizaţia pe care am servit-o 41 de ani Joseph Blatter, preşedinte suspendat FIFA  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite