VIDEO Adevărul Live: şansele naţionalei de fotbal a României să treacă de Grecia. Cartianu: „Piţurcă are o psihologie ciudată, de genunchiul broaştei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii Grigore Cartianu şi Liviu Iolu au analizat, luni, în cadrul emisiunii Adevărul Live, şansele echipei naţionale de fotbal a României de a ajunge în Brazilia la Campionatul Mondial de Fotbal 2014. România joacă împotriva Greciei, marţi seară, pe Naţional Arena, ultimul meci de baraj din această campanie de calificare.

După înfringerea clară de la Atena, unde au dat un gol şi au încasat trei, jucătorii naţionalei de fotbal a României sunt obligaţi să câştige la două goluri diferenţă cu condiţia să nu mai primească vreun gol de la greci. 

Temerile suporterilor, care cunosc stilul de joc defensiv impus de Victor Piţurcă, sunt legate de forţa ofensivă a echipei României şi de forma slabă a multor jucători. În plus, în meciul retur cu grecii, antrenorul naţionalei nu se poate baza pe fotbalişti care au arătat o formă bună în acest sezon precum Alexandru Bourceanu care este suspendat pentru acest meci din cauza cartonaşelor galbene acumulate.

Grigore Cartianu: „Am luat o bătaie cruntă, ca scor. E greu să scoţi un rezultat bun. La naţionala noastră nu simt nimic, nicio vibraţie. Atmosfera în lot e foarte proastă, la fel ca la meciurile precedente. Cu Turcia nu am fost capabili să recuperăm sub nicio formă, cu ungurii am egalat în prelungiri, graţii unei inspiraţii pe axa Maxim - Chipciu. La meciul retur eu nu cred în miracole, pentru că în fotbal sunt dacă ai o echipă capabilă să producă.

Piţurcă a rămas repetent la meciul cu Grecia. Eu am avertizat de multă vreme: el nu pregăteşte meciurile, nu studiază adversarul om cu om. Dacă cineva insistă pentru anumiţi jucători, Piţurcă face exact invers. Ar trebui să facem psihologie inversă. Piţurcă închide ochii şi face ca la ruletă când alege jucătorii. Are o psihologie ciudată, de genunchiul broaştei. Ăsta e Piţurcă.

Ne trebuie un gol rapid şi să nu luăm gol, la Bucureşti. Dacă duci 1-0 până în minutul 60-70, cu o presiune mare mai cedează şi ei“.

Ce şanse mai are naţionala de fotbal a României să treacă de Grecia


Citeşte şi:

Grecia va fi susţinută pe Arena Naţională de jumătate din numărul românilor prezenţi la Pireu, în partida tur

România va susţine marţi returul cu Grecia, din meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014. În prima manşă, „tricolorii“ lui Victor Piţurcă au pierdut cu 1-3.

Piţurcă, forţat să nu mai joace ca Piţurcă: selecţionerul va schimba radical echipa. Grecia, încurajată de o serie excelentă în meciurile disputate în deplasare

România va înfrunta Grecia, marţi (ora 21.00, Antena 1), într-un meci care ori ne va trimite la primul Mondial după 16 ani, ori va aduce, foarte probabil, despărţirea lui Piţi de echipa naţională. Optimiştii mizează pe o victorie cu 2-0 pentru tricolori, însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Grecii şi-au anunţat obiectivul pentru returul de pe „Arena Naţională“: cum va juca echipa pregătită de Fernando Santos

Presa elenă a jubilat după victoria de vineri seară. „Nimeni nu bănuia că se vor înscrie atâtea goluri, începutul de meci a fost nebun. Defensiva României s-a deschis ca un şvaiţer elveţian“, a scris cotidianul „Contra“. În ciuda acestui entuziasm, selecţionerul Fernando Santos a avertizat că, la Bucureşti, urmează un retur de foc.

Grecia – România 3-1/ De ce returul pare „misiune imposibilă“. Statistica, istoria şi jocul nu ne dau speranţe

„Tricolorii“ au pierdut cu 3-1 la Pireu, prima manşă a barajului cu Grecia, pentru CM 2014, iar elenii sunt acum mari favoriţi. 3-1 nu este un scor extrem de greu de întors pe teren propriu, cu aportul fanilor în spate. Şi totuşi, naţionala n-are nici prea multe motive de speranţă de care să se agaţe. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite