Ca-n junglă: steliştii, ameninţaţi cu bătaia. Reghecampf a povestit ce semnale a primit înaintea jocului cu Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe „Arena Naţională“, roş-albaştrii s-au impus prin fotbal, dar sâmbătă (ora 18.30, Antena 1 şi Dolce Sport), cei de la Astra vor să-şi ia revanşa prin metode care ţin mai puţin de sportul-rege. Deja, patronul Ioan Niculae a luat o decizie care a inflamat spiritele.

Steaua a fost ciuca bătăilor în grupele Ligii Campionilor, a beneficiat de 11 greşeli de arbitraj în cele 16 partide disputate până acum în campionat, însă, deocamdată, rămâne cea mai bună echipă din Liga I.

Această realitate s-a văzut miercuri seară, atunci când campioana a întâlnit liderul la zi pe „Arena Naţională“. A ieşit un meci în care elevii lui Reghecampf au dominat 70 din cele 90 de minute. Giurgiuvenii au echilibrat, cât de cât, jocul doar în cele 20 de minute ce au urmat golului egalării, înscris de Budescu.

Din nou, protejaţi de arbitraj

Din păcate pentru stelişti, prestaţia lor foarte bună a fost „pătată“ de o greşeală de arbitraj, a 11-a în favoarea lor în 16 meciuri. 

În minutul 26, Kapetanos, enervat de marcajul strict al lui Mureşan înainte de un corner, şi-a luat adversarul la pumni! Faza i-a scăpat lui Alexandru Tudor, care, ulterior, le-a dat celor doi jucători câte un „galben“ pentru o dispută verbală. Kapetanos însă ar fi trebuit să fie eliminat. Cum faza s-a petrecut în prima repriză, la 1-0 pentru Steaua, eroarea centralului a cântărit greu în economia partidei.

Pe final, Steaua a fost dezavantajată şi ea de o greşeală a lui Tudor. Pintilii a fost trimis la vestiar pentru două „galbene“ încasate în minutele 87 şi 89. La prima fază însă, mijlocaşul a fost avertizat absolut aiurea.

Astra, „umflată“ cu pompa

Dincolo de aceste faze, Astra n-are motive să se plângă de înfrângerea de miercuri seară, în condiţiile în care a fost  net inferioară Stelei. De altfel, de la începutul campionatului, giurgiuvenii au fost „zmei“ cu echipe mici şi incapabili să câştige contra unor adversari bine cotaţi.

Dacă Steaua a făcut paşi greşiţi cu Gaz Metan, Corona şi Oţelul, iar Petrolul a irosit puncte contra celor de la FC Braşov, Gaz Metan şi ACS Poli Timişoara, în schimb, giurgiuvenii au învins în partidele în care au fost favoriţi. O excepţie a fost jocul cu Concordia Chiajna, pierdut de trupa pregătită de Isăilă. Din păcate pentru tehnicianul Astrei, elevii săi au cedat, atunci când au întâlnit adversari de calitate: 

*Au fost bătuţi de Petrolul, la Giurgiu, scor 1-2.

*Tot acasă au reuşit doar o remiză albă cu Ceahlăul.

*La Cluj, au făcut 0-0 cu CFR.

*Miercuri seară, au fost bătuţi, clar, de Steaua.

Niculae îi dă afară pe gafeuri

Patronul Ioan Niculae s-a prins şi el că anumiţi jucători din lotul actual nu sunt compatibili cu obiectivele echipei. „Cu Steaua, primul gol a fost încasat pe o prostie imensă, iar la al doilea gol jucătorul lor era nemarcat. Unul din compartimentele unde vor fi aduse întăriri e apărarea, pentru că fundaşii centrali m-au dezamăgit total“, a declarat finanţatorul giurgiuvenilor.

În vizorul său au intrat Junior Morais, cel care a gafat la golul de 1-0 pentru Steaua, dar şi Yoda, care l-a scăpat din marcaj pe Gardoş la cornerul din care s-a făcut 2-1. Nici  Găman n-a scăpat de criticile lui Niculae: „Cum să vină mingea la Găman şi să o lase să treacă. Atitudinea lui Găman nu mi-a plăcut, la el a fost lipsă de concentrare. Parcă era scos din priză. Dacă toţi jucătorii alergau ca Budescu, vă spun că noi nu pierdeam“.

Steaua ţinteşte un 2-0

Liga I a reuşit o premieră mondială: disputarea returului unui meci înainte de jocul-tur! Sâmbătă, Astra şi Steaua se vor întâlni, de această dată la Giurgiu, într-o partidă care ar fi trebuit să se joace în runda a doua, dar s-a amânat pentru 21 decembrie.

Dacă roş-albaştrii vor învinge la minimum două goluri diferenţă, atunci ei vor încheia 2013 pe locul 1, la fel cum s-a întâmplat şi la finalul anului 2012.

CITEŞTE ŞI:

*Steliştii vor plăti scump pentru că l-au înjurat pe Ioan Niculae: patronul Astrei a găsit metoda perfectă pentru a se răzbuna pe cei care l-au jignit

La Giurgiu ne temem, că au zis că ne omoară şi că ne bat. Astra e o echipă foarte bună. Au jucători care ne pot pune probleme şi ne va aştepta un meci foarte greu. Laurenţiu Reghecampf antrenor Steaua   Jucătorii sunt conştienţi de greşelile făcute, că doar ei pot remedia răul făcut. E un singur meci, nu e nicio nenorocire. Dacă vor juca la valoarea reală, vor bate la Giurgiu. Ioan Niculae finanţator Astra  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite