Bundesliga recordurilor: nici pandemia nu i-a domolit pe superfotbaliştii din Germania. Bayern goneşte spre titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomas Muller
Tomas Muller

Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii. În Germania, prima ţară care a dat drumul la fotbal după epidemia de coronavirus, fotbaliştii produc recorduri pe bandă rulantă, în timp ce Bayern Munchen a mai făcut un pas apăsat spre al optulea titlu consecutiv.

Campionatul Germaniei aduce liniştea celor care se temeau că pauza competiţională de două luni va dilua semnificativ calitatea fotbalului. Bayern Munchen a învins-o cu 4-2, în deplasare, pe Leverkusen şi păstrează avansul de şapte puncte în faţa Borussiei, cu patru etape rămase de disputat.

Chiar şi într-un sezon fragmentat de pandemia de coronavirus, jucătorii care evoluează în Bundesliga stabilesc recorduri. În acest weekend, Robert Lewandowski şi Thomas Muller au egalat recordurile Bundesligii pentru cele mai multe goluri şi pase de gol într-un sezon, având mari şanse ca până la final să ducă şi mai departe aceste recorduri. Iar Bundesliga are, mai nou, un nou cel mai tânăr marcator. Iată recordurile atinse sâmbătă în Germania:

  • Evoluând în tricoul lui Bayern Munchen, Thomas Muller a egalat recordul de 20 pase decisive reuşite într-un sezon al Bundesligii, deţinut de belgianul Kevin De Bruyne (Wolfsburg, în sezonul 2014-2015).
  • Polonezul Robert Lewandowski a înscris în minutul 66 al partidei de la Leverkusen, a ajuns la 30 de goluri stagionale şi, astfel, şi-a egalat propriul record pentru cele mai multe goluri marcate într-un sezon al Bundesligii.
  • Leverkusen a avut o mică consolare după înfrângerea în faţa campioanei: mijlocaşul Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii, la vârsta de 17 ani şi 34 de zile, detronându-l pe turcul Nuri Şahin, care a înscris la 17 ani, 2 luni şi 21 de zile, în 2005, pentru Borussia Dortmund.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite