Brazilia are cu ce să se mândrească după Jocurile Olimpice: performanţă istorică pentru ţara care a găzduit JO 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi localnici au criticat vehement faptul că ţara lor a făcut o risipă uriaşă pentru a organiza o Cupă Mondială şi o ediţie a Jocurilor Olimpice în decurs de doi ani. Deşi economia Braziliei suferă din cauza sumelor cheltuite, pe plan sportiv „Ţara Cafelei“ a înregistrat un salt important.

Pe lângă faptul că a cucerit aurul la fotbal, în premieră, gazda evenimentului şi-a trecut în palmares şi cea mai bună reprezentare olimpică.

În clasamentul general, Brazilia s-a clasat pe 13 cu 7 medalii de aur, 6 de argint şi 6 de bronz.

*„Ţara Cafelei“ se poate lăuda şi cu faptul că a avut un sportiv cu mare priză la public. Potrivit datelor furnizate de Google, atleţii sud-africani, Wayde van Niekerk şi Caster Semenya, atletul jamaican Usain Bolt, înotătorul american Michael Phelps şi fotbalistul brazilian, Neymar, au fost cei mai căutaţi pe internet pe durata JO 2016.

*Japonezul Kohei Uchimura a devenit primul gimnast, după 44 de ani, care a cucerit două medalii de aur, la două ediţii consecutive la individual-compus. 

*Iranianca Kimia Alizadeh (18 ani) a devenit prima sportivă din ţara sa, cu o medalie olimpică. A luat bronzul la taekwando, categoria 57 de kilograme.

*În premieră, Coreea de Sud a luat toate cele patru titluri olimpice acordate la tir cu arcul. Din ultimele 36 de medalii olimpice de aur în această probă, sud-coreenii au luat 23.

*Atletul britanic Mo Farah a devenit primul sportiv, de la finlandezul Lasse Viren (JO 1972 şi JO 9176), care a luat aurul în probele de 5.000 de metri şi 10.000 de metri, la două ediţii succesive ale Jocurilor Olimpice.

*După 28 de ani, o sportivă a reuşit să cucerească aurul în probele de sprint, la 100 de metri şi 200 de metri. Vorbim despre Elaine Thompson (Jamaica). Florence Griffiths-Joyner a bifat şi ea o astfel de performanţă, însă la JO 1988.

*Chinezoaica Wu Minxia a devenit prima săritoare în apă, cu cinci medalii olimpice de aur în palmares.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite