Bilanţul fotbalului juvenil condus de Mircea Sandu: 8 calificări din 57 posibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 1990, federaţia a ignorat complet procesul de formare a jucătorilor, iar la loturile naţionale au fost aduşi tot felul de antrenori fără rezultate care au avut o singură „calitate“: au fost în graţiile lui Sandu.

„Adevărul“ a analizat rezultatele obţinute de naţionalele de juniori şi de tineret, de când Mircea Sandu conduce FRF. Cifrele care au reieşit din această analiză sunt cutremurătoare şi explică de ce România a ajuns în lumea a treia a fotbalului. 

Pe scurt, naţionalele U-16, U-17, U-18, U-19 şi U-21 au participat în 57 de campanii de calificare pentru Campionatele Europene. S-au obţinut doar opt calificări:

*Euro 91, 92, 96, 2000 şi 2001 cu U-16

*Euro 2011 cu U-17

*Euro 93 cu U-18

*Euro 98 cu U-21

De fiecare dată, tricolorii mici au părăsit turneul final încă din faza grupelor. A mai existat o participare, în 2011, la Campionatul European rezervat naţionalelor U-19, însă atunci România s-a calificat ca gazdă a turneului pe care l-a părăsit tot din faza grupelor.

Săndoi, recompensat pentru rateuri

Mircea Sandu a avut o slăbiciune pentru antrenorii lipsiţi de rezultate, iar dovada cea mai bună e modul în care Emil Săndoi a fost ţinut şapte ani la naţionala U-21. 

În 2006, fostul jucător al Craiovei a fost instalat pe banca tehnică şi până când şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă, în august 2013, a ratat toate turneele finale posibile: Euro 2007, Euro 2009, Euro 2011 şi Euro 2013! Asta în ciuda faptului că între 2006 şi 2013, Săndoi a lucrat cu jucători precum Săpunaru, Keşeru, Pantilimon, Sepsi, Torje, Deac sau Rusescu. Pentru necalificările sale, Săndoi a încasat un salariu anual de 150.000 de euro. 

Nae Manea, Florin Marin, Ion Moldovan sau Ilie Dumitrescu sunt alţi antrenori fără rezultate care s-au perindat pe la loturile de juniori şi de tineret în mandatul lui Sandu.

86

la sută e procentul necalificărilor naţionalelor de juniori şi de tineret în mandatul lui Mircea Sandu ca preşedinte FRF.

CITEŞTE ŞI:

*Ultimul weekend cu Sandu la FRF: Vrea rentă viageră, dar merită „pensie“ de necalificat. O analiză dură şi tristă

*Bilanţul primei reprezentative cu Sandu, şef la FRF: 5 calificări din 12 posibile

*Cum a batjocorit Sandu echipa naţională: cadou de două milioane de euro pentru Piţurcă şi un contract unicat în lume

*Corupţia a făcut ravagii în arbitraj: niciun român la turneele finale

*Fotbal fără regulamente, abonat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

*A făcut şi lucruri bune: realizările lui Mircea Sandu după 24 de ani la FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite