Bellu şi Bitang aveau 7.200 de lei pe lună. Noul antrenor de la lotul de gimnastică are leafa unei femei de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitang belu

Dacă Mariana Bitang şi Octavian Bellu, foştii antrenori coordonatori ai lotului naţional feminin de gimnastică erau totuşi plătiţi cu câte 7.200 de lei pe lună, succesorul acestora, Nicolae Forminte, care are în subordine şi lotul de junioare, are o leafă absolut mizerabilă.

Astfel, tehnicianul are o indemnizaţie egală cu salariul minim pe economie. Dezvăluirea a fost făcută într-un interviu pe care reputatul antrenor l-a acordat publicaţiei locale „Ziarul Hunedoreanului”. Salariile antrenorilor Bellu şi Bitang, de 7.200 de lei pe lună, erau stabilite în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 888 / 2013, care introduce conceptul de antrenor naţional şi oferă posibilitatea remunerării consistente a tehnicienilor de lot naţional care au obţinut mari performanţe în trecut. 

„Ziarul Hunedoreanului”: Primiţi o indemnizaţie de 900 de lei/lună pentru pregătirea Lotului  Naţional de gimnastică, restul venitului dvs. provine din orele de educaţie fizică în regim plata cu ora ce le prestaţi ca profesor în cadrul CNS Cetate Deva. Poate fi de ajuns această sumă pentru munca pe care o faceţi? Nicolae Forminte: Atât permite legislaţia la orice antrenor din ţară. Dacă orice antrenor la orice echipă de Divizia… are onoarea de a avea 1000 de euro/lună….în gimnastică la noi e cu totul altceva. Eu aici nu vorbesc de mine, vorbesc de tot colectivul tehnic. Este normal ca un colectiv tehnic ce asigură pregătirea unei echipe naţionale, să nu aibă un venit îndestulător nu mulţumitor, vizavi la aşteptări şi speranţe ce se iau zizavi de noi?.î Nimeni nu are urechi să audă lucrul acesta, iarăşi recent am avut o discuţie: Sunteţi mulţi? da domule! suntem mulţi, dar dacă împarţi numărul de copii la câţi antrenori suntem, nu mai suntem aşa de mulţi. Un alt aspect, gimnastica nu este un sport de echipă aici este un colectiv tehnic condus de mine. Eu nu pot să zic că rezultatul obţinut de Golgotă la europene a fost decât  meritul meu. Ori iarăşi recompensarea sau nominalizarea doar a persoanei mele sau încă unul sau altul nu este corect. Niciodată nu am ascuns faptul că rezultatele care s-au făcut de mine este efortul unei echipe. Ştie cineva cine le spală la fetele astea? Ştie cineva ce înseamnă să speli şi să cureţi după 22 de gimnaste? Să calci la 22 de gimnaste să ai grijă să stea într-un mediu curat să nu apară păduchi, se gândeşte cineva la aceste lucruri? nu se gândeşte nimeni.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite