Bayern a ajuns o catastrofă: Campioana Germaniei a fost umilită cu 75.000 de spectatori în spate. Cifrele crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după mulţi ani, Bayern Munchen e departe de vârful clasamentului din Bundesliga şi într-o cădere liberă.

În Germania, Bayern, campioana ultimelor şase sezoane, a defilat prin Bundesliga în stagiunea trecută, înregistrănd doar patru eşecuri în 34 de runde cu Jupp Heynckes pe bancă. 

Bătrânul de 73 de ani a ieşit însă la pensie, aşa că şefii au optat pentru aducerea lui Niko Kovac (46 de ani), croatul care, ca jucător, a cucerit trei trofee cu formaţia bavareză.

Iar startul sezonului a lăsat impresia că oficialii clubului au luat decizia perfectă. Bayern a înregistrat şapte victorii în primele şapte meciuri oficiale şi zburda în toate competiţiile. Începând cu remiza cu Augsburg însă, ceva s-a rupt. Cei de la „Bild“ susţin că jucătorii nu-l mai vor pe Kovac. 

Cert e că echipa a ajuns la patru meciuri fără victorie, iar sâmbătă a fost umilită acasă, cu 75.000 de oameni în tribune: 0-3 cu Gladbach! Iată ce spune statistica despre criza bavarezilor:

*Bayern a căzut pe cinci în clasament, la patru puncte de liderul Dortmund. E cel mai slab început de sezon din ultimii opt ani.

*E pentru prima dată din 2015, când Bayern pierde două partide la rând în campionat. Atunci, Guardiola a cucerit, totuşi, titlul.

*E pentru prima dată după nouă ani, când Bayern înregistrează o serie de patru meciuri fără victorie. Atunci, Van Gaal a depăşit criza şi a câştigat campionatul.

Problema e că acum semnele sunt tot mai clare că există o „ruptură“ între Kovac şi elevii săi. De altfel, după eşecul cu Gladbach, antrenorul a dat, din nou, vina pe jucătorii săi: „Nu sunt singurul care poate răspunde pentru această situaţie. Facem prea multe greşeli individuale“.

Cu o asemenea criză, fanii sunt deja în pragul disperării: „Convingeţi-l pe Heynckes să iasă de la pensie!“.

Nu ştiu s-o fi văzut-o vreodată pe Bayern jucând atât de slab. Lent, fără entuziasm, fără idei. Lothar Matthaus fost căpitan Bayern  

Bayern Munchen în ultimele patru meciuri

Competiţie Rezultat

Bundesliga Bayern – Augsburg 1-1

Bundesliga Hertha – Bayern 2-0

Liga Campionilor Bayern – Ajax 1-1

Bundesliga Bayern – Gladbach 0-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite