Avocat-surpriză pentru Piţurcă: Dan Petrescu le dă o palmă celor care îl critică pe selecţioner. Care sunt argumentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu
Dan Petrescu

Pe vremea lui Răzvan Lucescu, România a încheiat socotelile cu campania de calificare pentru Euro 2012 cu trei, patru meciuri înainte de final. Acum, tricolorii sunt la două meciuri de Mondialul brazilian. Cu toate acestea, Piţi e atacat de cei care l-au contestat de la început.

Victor Piţurcă rămâne un antrenor hulit, deşi, paradoxal, ultimele performanţe bifate de prima reprezentativă se leagă de numele său. Selecţionerul a calificat naţionala la Euro 2000 – a fost dat afară înainte de turuneul final din cauza unui conflict cu Hagi şi Popescu -, la Euro 2008, iar acum ne poate duce la CM 2014.

Totuşi, din cauza jocului lipsit de spectaculozitate prestat de naţională şi din cauza faptului că e un tip încăpăţănat – vezi insistenţa cu Bogdan Stancu în primul „11“ – Piţi n-a fost niciodată un antrenor popular.

Dan Petrescu, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni ai momentului, insistă că selecţionerul are parte de un tratament pe care nu-l merită.

„E o răutate în jurul naţionalei pe care nu o înţeleg“

„Nu înţeleg de ce naţionala e criticată. Toată lumea e împotriva lor, deşi au îndeplinit obiectivul, merg la baraj. Nu contează jocul, contează rezultatul. Au obţinut exact ce trebuia. Era mai bine dacă jucam frumos şi făceam 0-0 cu Estonia şi nu ne calificam? E o răutate în jurul naţionalei pe care nu o înţeleg. Aşa era şi pe vremea mea, deşi aveam rezultate mai mari. Noi câştigam grupele la Mondial şi eram criticaţi mereu“, şi-a început „Bursucul“ discursul la Digi Sport.

„Toată lumea le ştie pe toată, numai Piţurcă nu?“

Tehnicianul celor de la Dinamo Moscova insistă că multe dintre atacurile lansate asupra lui Piţurcă sunt gratuite şi lipsite de logică.

„Toată lumea le ştie pe toate, numai Piţurcă nu ştie nimic? Are cele mai multe victorii la naţională, dar toată lumea îi sare în cap. Nu e normal! Ne-a dus la baraj. Nu ne-a calificat Olanda, ne-am calificat noi!“, a continuat Petrescu.

Vrea Ucraina la baraj

Acesta e optimist în ceea ce priveşte şansele României la barajul de calificare pentru Mondialul din 2014.

„România joacă sub o presiune incredibilă. Eu cred că avem şanse mari  la baraj cu oricare dintre cei patru adversari. Cu Portugalia putem spune că avem şansa a doua, pentru că îl au pe Cristiano Ronaldo, dar să nu uităm însă că ei au terminat pe doi într-o grupă cu Rusia. Trebuie să facem o atmosferă pozitivă în jurul echipei. Trebuie să aducem spectatorii la meci, fără ei va fi foarte greu la baraj. Cel mai bine ar fi cu Ucraina“, a încheiat Petrescu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite