Aventurile „mafiotului“ Giovanni Becali. Cum împrumuta bani de la managerii de cazinouri şi apoi se făcea că uită: „Hoţii, hoţii, m-au tâlhărit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Becali
Ioan Becali

La începutul anilor '90, la apogeul său financiar, fostul agent de jucători Ioan Becali era nelipsit, seară de seară, din cazinourile bucureştene cele mai luxoase.

Dezvăluiri complete în acest sens a făcut şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în cartea sa, „Meciurile vieţii mele“. 

„Împrumuta de multe ori bani de la managerii cazinourilor şi apoi se făcea ca uită. Când pierdea sume mari, făcea scandal, striga <<Hoţii, hoţii, m-au tâlhărit>> şi chema poliţia.  Victor Becali era prieten cu fiul generalului Niţu (şeful Politiei Capitalei la acea dată). Tata Niţu trimitea câte un microbuz de 15 poliţişti, iar rezultatul era cel alteptat – managerul reclamat era intimidat“, a povestit Dragomir. 

Dumitru Dragomir, cu pistolul în mână

Eram toti smecheri, prezenti macar o data pe saptamana la Cazinoul Victoria, de pe Calea Victoriei. Iar personaj de poveste al acelor vremuri era Giovanni Becali, aflat la apogeul sau financiar, pentru ca se ocupase de vanzarea drepturilor lui Hagi, Popescu, Raducioiu si multi altii. Intr-una din seri, dupa un meci al Stelei, veneam cu el si alti amici in masina mea de la stadionul Steaua. Pentru a prinde un loc de parcare pe care tocmai se pregateau altii sa il ocupe, am facut o manevra mai agresiva si am fost gata-gata sa ma tamponez cu un Mercedes. Din masina s-au dat jos vreo trei galigani, niciunul nu avea sub 1,90, si ne-au luat la injuraturi, venind catre noi sa ne si cafteasca. Giovanni, care era in dreapta mea, imi zice ranjind:
– Am plecat fara bodyguarzi, sa vezi ce bataie ne dau astia…
Ma uit la el, avea chef de scandal, nu-i displacea actiunea, dimpotriva, o cauta… In schimb, nu era stilul meu sa ma bag in prostii.
– Lasa, ba, ca ii linistesc imediat, le spun insotitorilor.
Aveam un pistol cu gaze pe care il cumparasem cu acte in regula, avand si permis. M-am gandit ca in legitima aparare pot sa il folosesc. Cand cei trei au ajuns aproape de noi, am scos pistolul si i-am asteptat.
– Ia stati sa va dau eu cate o gaura, vitejilor – si indrept pistolul catre ei!
Imediat au rupt-o la fuga catre masina lor. Giovanni, samanta de scandal cum era, cand a vazut ca fug si ca il lasa fara actiune, s-a luat dupa ei dandu-le suturi si pumni! Vlajganii au sarit in masina si au demarat, dar Giovani s-a bagat peste ei pe geamul din fata, lovindu-i si scuipandu-i, iar eu eram pe partea soferului amenintandu-i cu pistolul sa opreasca

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite