Australian Open 2015. Exemplu dat Simonei Halep: „Am eşuat de atâtea ori în viaţa mea. Şi de aceea am reuşit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicistul Sever Voinescu, una dintre vocile apreciate de la Dilema Veche, a oferit un exemplu de excepţie Simonei Halep, eliminată în sferturile Australian Open 2015.

"După înfrângerea Simonei Halep, mi-am amintit un citat din Michael Jordan, reprodus într-o biografie a sa apăruta in 1998, anul în care s-a retras a doua oară din baschet şi de la Bulls, după ce îşi făcuse, să zic aşa, numărul istoric: «Am ratat peste 9000 de aruncări în cariera mea. Am pierdut aproape 300 de meciuri. De 26 de ori, colegii mi-au dat încrederea de a arunca mingea spre coş în ultima secundă pentru a cîştiga meciul şi am ratat. Am eşuat de atîtea ori în viaţa mea. Şi de aceea am reuşit!».

Când privim intrecerile sportive în larga perspectivă, descoperim că unul câştigă şi toţi ceilalti pierd, deci e mai multă înfrîngere decît victorie. M-am gindit la Halep şi mi-am amintit că până şi cei mai mari învingători din sport raportează, de fapt, cu mult mai multe înfrîngeri decît victorii în propriul lor palmares!", a scris editorialistul, citat de gsp.ro. 

Michael Jordan, cel mai mare baschetbalist din istoria acestui sport

Patronul echipei Charlotte Hornets  Michael Jordan strigă la arbitru în timpul partidei de baschet contra Milwaukee Bucks în Charlotte Carolina de Nord FOTO AP
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite