Atenţie la zborurile lungi! Un fost mare campion a murit din cauza unui cheag de sânge format în timpul unei deplasări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioanele Boeing 777 fac zboruri transcontinentale
Avioanele Boeing 777 fac zboruri transcontinentale

Se ştie că zborurile lungi, transcontinentale, sunt destul de dificil de suportat din cauza orelor multe în care pasagerii stau ţintuiţi pe scaune.

Acest lucru pare să-i fi fost fatal şi fostului mare campion neo-zeelandez, rugbystul Jonah Lomu, găsit mort în locuinţa sa, săptămâna trecută, la doar 40 de ani. Lomu suferea de insuficienţă gravă renală şi suportase un transplant anul trecut, dar cauza morţii sale e legată de deplasarea pe care a făcut-o la Cupa Mondială de Rugby din Anglia. 

Cel puţin aşa susţine doctorul John Mayhew, cel care l-a ajutat pe jucător în lupta sa împotriva problemelor renale, el fiind şi cel care a anunţat miercurea trecută decesul lui Lomu, la locuinţa sa din Auckland. Acesta consideră că Jonah Lomu a murit din cauza unui cheag de sânge format în timpul zborului din Noua Zeelandă în Marea Britanie, acolo unde fostul sportiv a fost pentru a asista la victoria naţionalei ţării sale în faţa Australiei, prin care all-blacks au cucerit al treilea titlu mondial din istorie.

Noua Zeelandă îi pregăteşte lui Jonah Lomu funerarii naţionale, el urmând a fi înmormântat pe 1 decembrie. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite