Atenţie, urmează staţia Nadia Comăneci! Cum se vor numi staţiile de metrou din Bucureşti cu prilejul celebrării a 100 de ani de olimpism în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a celebra centenarul sportului olimpic în Romînia, staţiile de metrou din Capitală vor purta, simbolic, numele celor mai glorioşi sportivi olimpici români.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român sărbătoreşte în acest an împlinirea a 100 de olimpism.. Cu acest prilej, forul olimpic român promovează o campanie de promovare a Centenarului Olimpismului Românesc care presupune, printre altele, un parteneriat între COSR şi Metrorex.

Acest parteneriat constă, printre altele, în redenumirea simbolică a staţiilor de metrou, cât şi apariţia în staţii a unor panouri publicitare pentru informarea cetăţenilor despre acest eveniment special pentru olimpismul românesc. Astfel, numele celor mai mari sportivi din istoria olimpică a României au fost folosite pentru a redenumi cele mai importante staţii de metrou din Capitală. Spre exemplu, Piaţa Unirii va purta numele "Nadia Comăneci", în vreme ce "Ivan Patzaichin" se va numi staţia Piaţa Unirii 1. În total, 51 de foşti sportivi olimpici vor fi prezenţi, cu numele, în staţiile metroului bucureşean, informează paginademedia.ro.

"Comitetul Olimpic şi Sportiv Român mulţumeşte pe această cale tuturor entităţilor de stat sau private, careă prin efortul lor logistic şi financiar, susţin sportul românesc", este mesajul transmis de COSR prin intermediul unui comunicat de presă.

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite