VIDEO Atenţie, pluteşte Ronaldo! Vedeta Portugaliei a reuşit un gol fabulos în meciul cu Ţara Galilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Ronaldo nu e, nimic nu e! E fraza care se potriveşte cel mai bine naţionalei Portugaliei, o echipă care n-ar impresiona cu nimic dacă nu l-ar avea în frunte pe cel mai bun produs din istoria acestei ţări

 CR 7 a dovedit din nou asta, conducându-şi echipa în finala Campionatului European, după o semifinală cu Ţara Galilor câştigată cu 2-0. „Am visat mereu să cuceresc un trofeu cu Portugalia, iar acum suntem pe cale să reuşim acest lucru. Am mai disputat o finală, în urmă cu 12 ani, când eram la începutul carierei mele (pierdută pe teren propriu în faţa Greciei, scor 0-1, la Euro 2004), iar acum sper că a venit momentul nostru. Sunt foarte încrezător, la fel toţi jucătorii, întreaga Portugaliei, toţi portughezii merită să câştige acest trofeu. Suntem o echipă adevărată, echipa noastră naţională este unită, solidară, aşa am şi reuşit de altfel să ajungem până aici”, a spus ”CR7”, care  la începutul turneului final a fost criticat copios pentru evoluţia mai ştearsă pe care a avut-o în primele meciuri.

A început turneul slab
Presa a bătut mult timp tam tam pe tema gestului şi a afirmaţiei pe care Ronaldo a făcut-o după egalul cu Islanda, din grupă, când Cristiano a refuzat să dea tricoul unui adversar şi a spus despre nordici că sunt o echipă mică, care nu va ajunge nicăieri. Islandezii i-au dat peste nas lui Ronaldo şi mers până în sferturi, dar şi Ronaldo le-a dat peste nas contestatarilor, care-l considerau deja în vacanţă, mai ales că a irosit şi un penalty în partida cu Austria. “Eu am fost mereu la dispoziţia echipei, apărându-mă în fiecare meci, şi am dat totul până în prezent. A fost o muncă extraordinară în echipă, 23 de jucători s-au luptat pentru acest tricou şi, de asemenea, suporterii, ceea ce ne-a oferit ceva în plus. Am avut şansa să marchez, dar pot să spun pur şi simplu că mi-am ajutat echipa să se califice în finală”,  a mai spus Ronaldo după calificarea în finală. Golul său marcat în poarta Ţării Galilor nu a fost însă unul oarecare. CR7 a plutit ireal în careul advers şi a deschis scorul cu o lovitură de cap uluitoare. “Detenta sa a fost impresionantă. Ronaldo e ucigaşul de dragoni”, a titrat presa engleză.


L-a egalat pe Platini
Reuşita lui, urmată de o pasă de gol pentru Nani, este uan specială. Nu doar că a fost un gol fabulous, dar a fost şi golul care i-a oferit un loc special în istorie. Cristiano l-a egalat pe Michel Platini în ierarhia golgheterilor all-time de la euro. Ambii au câte nouă reuşite, însă portughezul mai are la dispoziţie un meci, şi, de ce nu, chiar un turneu final, deoarece în 2020 el va avea doar 35 de ani şi la forţa fizică pe care o arată acum e greu de crezut că nu av mai fi pe teren nici la viitoare ediţie a Euro.  ”E plăcut să dobori recorduri, dar scopul era să ajungem în finală, atât pentru staff-ul tehnic, cât şi pentru mine şi colegii mei. Am doborât multe recorduri şi o să continui să fac acest lucru, dar în acest moment, repet, este important că am reuşit să ajungem în finală”,  a explicat  portughezul.

E viitorul Balon de Aur?
Specialiştii consider că Ronaldo a luat deja o opţiune serioasă pentru câştigarea Balonului de Aur în 2016. A luat Liga Campionilor cu Real Madrid şi dacă triumfă şi cu naţionala Portugaliei la Euro, atunci chiar nimeni nu-I mai poate răpi al patrulea Balon de Aur. Rivalii săi ar fi, eternul rival Messi, neamţul Kroos şi francezul Griezmann.

“De 13 ani joc la cel mai înalt nivel şi nu mă voi opri aici!”
Cristiano Ronaldo, fotbalist Portugalia

61 de goluri în 132 de meciuri are Cristiano Ronaldo la naţionala Portugaliei, fiind lider all-time la ambele capitole

image

Nebunie! Vezi AICI ce a făcut un fan înaintea meciului Portugalia - Ţara Galilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite