Atentat cu bombă asupra maşinii celui mai bun arbitru din Cipru. „Fluieraşii“ au intrat în grevă, etapa s-a amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meseria de arbitru se dovedeşte una chiar periculoasă. Cel puţin în Cipru, unde un arbitru cunoscut, Leontios Trattos, a fost victima unui atentat cu bombă.

Un autoturism al arbitrului Leontios Trattos a sărit în aer în noapte de joi spre vineri, la ora 2.45 dimineaţa, în faţa casei sale, dintr-o suburbie a Nicosiei. Din fericire nu au existat victime, decât materiale.

Bomba, una detonată prin telecomandă, potrivit anchetei preliminare a poliţiei cipriote, a distrus parbrizul şi motorul maşinii lui Trattos (41 de ani), unul dintre arbitrii de top din Cipru, cu partide în Liga Campionilor sau în preliminariile CM. 

Nu se ştie clar de ce a fost vizat Trattos, dar centralul era desemnat de multe ori la derby-uri şi era şi preşedintele Asociaţiei Arbitrilor din ţara insulară. 

Suporterii ciprioţi sunt extrem de fanatici, fotbalul din „Insula Afrodite“ fiind marcat deseori de acte de huliganism. De altfel, chiar Leontios Trattos a fost agresat fizic, anul trecut, în timpul unui amical. 

Arbitrii ciprioţii au intrat imediat în grevă, în semn de solidaritate faţă de colegul lor, iar federaţia a condamnat acest atac şi a cerut poliţiei să acţioneze pentru a identifica autorii acestui act considerat o „violenţă psihologică“ la adresa „fluieraşilor“. 

Toate meciurile din Cipru programate în acest weekend, de la nivel de juniori în sus, au fost amânate. 

Evenimentele vin la câteva zile înaintea unui amical SUA-Ucraina, mutat la Nicosia, de la Kiev, din cauza situţiei din ţara vecină. De altfel, campionatul intern din Ucraina, care trebuie să se reia în această săptămână, a fost amânat de către federaţie, pentru o dată nespecificată. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite