Astra e în colaps: fotbaliştii au ajuns într-o situaţie jenantă în ultima săptămână. Şumudică a descris haosul de la club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa care va încheia 2015 pe locul 1 în campionat a fost abandonată de  antrenor, are patronul după gratii, urmează să-şi piardă cei mai buni jucători, iar datoriile sunt de ordinul milioanelor de euro.

FC Vaslui, Poli Timişoara, Unirea Urziceni sau Oţelul Galaţi. Iată o listă scurtă a grupărilor care fie că se zbat acum în anonimat, fie că au dispărut de tot, după ce au reprezentat, la un moment dat, o forţă în fotbalul românesc.

Pe acelaşi drum pare că merge şi Astra Giurgiu. Liderul Ligii I a „driblat“, în extremis, depunctarea în campionat, implorându-şi angajaţii să semneze hârtii conform cărora sunt de acord cu amânarea plăţilor. Astfel de „inginerii“ au împiedicat dezintegrarea grupului până la ultima etapă din 2015, însă acum pare că urmează „explozia“.

Deja antrenorul Marius Şumudică a abandonat echipa, plecând de pe bancă în meciul cu Dinamo din Cupa României şi refuzând să facă deplasarea, la Severin, pentru confruntarea cu Pandurii. Oficial, Şumi a invocat motive medicale. În realitate însă, el vrea să le forţeze mâna şefilor: fie rezolvaţi problemele, fie plec! De altfel, după ultimul meci oficial din acest an, tehnicianul a dezvăluit situaţia gravă a celor de la Astra.

„Străinii nici nu mai vin la pregătiri“

„Eu cred că mi-am încheiat misiunea la Astra. Nu mai pot să-i ţin din vorbe pe jucători. Dacă se vor rezolva problemele, e altceva. Altfel, nu mai văd vreo soluţie. Străinii cred că nici nu mai vin la pregătire. E o datorie de la ANAF de 1,1 milioane de euro. Ce să mai facă şi domnul Niculae, care are conturile blocate? Dacă îl dă pe Budescu şi pe încă unul în străinătate, n-am nicio problemă. Dar la Steaua nu pot. Şi nu numai la Steaua, ci la oricare echipă din play-off“, a spus Şumudică.

El a povestit că, la Severin, Astra nu s-a putut baza pe De Amorim dintr-un motiv incredibil: „Credeţi că dacă banii erau daţi la zi se mai căsătorea De Amorim? El mi-a zis că a vorbit cu oamenii din conducere şi că merge să se căsătorească. I-am zis că-i fac referat să-l amendez. El mi-a zis că din ce să-l amendez, dacă n-a văzut un bani de trei luni şi jumătate“.

Jucătorii şi-au plătit masajul

Potrivit Digi Sport, situaţia de la Astra e atât de gravă, încât fotbaliştii şi-au plătit singuri masajul şi refacerea în săptămâna dinaintea meciului cu Pandurii. Antrenorul giurgiuvenilor a confirmat, parţial, această situaţie. „Eu nu ascund gunoiul sub preş. Sunt multe, ce mai. Săptămâna asta ne-am antrenat prin trei locuri, numai noi ştim cum. Vă spun aceşti băieţi sunt nişte eroi“, a declarat Şumudică.

„Ne dăm mâna şi ne despărţim“

Tehnicianul liderului a explicat în ce condiţii poate părăsi echipa. „În primul rând, n-am cum să plec. Eu sunt legat, şi eu de club şi clubul de mine, de o clauză destul de consistentă, cu cinci zerouri (n.r. - 500.000 de euro), aşa că e destul de greu de plecat. Dar dacă îmi văd jucători transferaţi la alte echipe din Liga I, atunci, cu orice risc, ne dăm mâna şi ne despărţim“, a concluzionat Şumudică.

Din România, doar Steaua poate da un milion şi ceva de euro pe Budescu. Dacă vor face asta, atunci l-au învins pe Şumudică, au câştigat războiul cu Şumudică. Marius Şumudică antrenor Astra  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite