Anglia, premiu de consolare: Cu ce s-a ales naţionala Albionului după Cupa Mondială din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harry Kane
Harry Kane

După mult timp, Anglia nu s-a transformat într-o deziluzie pentru suporterii ei, ajunând până în semifinalele Mondialului.

Pentru Anglia, învinsa din finala mică, premiul de consolare a constat în faptul că Harry Kane a devenit cel mai bun marcator al turneului final cu şase reuşite. 

Cinci dintre golurile lui Kane au venit în faza grupelor: două cu Tunisia şi trei cu Panama. Vârful de 24 de ani al lui Tottenham a mai punctat o dată şi în optimi, în meciul cu Columbia, însă s-a stins în partidele din sferturi, semifinale şi în finala mică.

Anglia, învinsă de două ori la acest Mondial de Belgia – prima dată în ultimul meci din grupe cu 0-1 – a ratat pentru a doua oară şansa câştigării unui bronz la Mondiale. La CM 1990, englezii au fost învinşi cu 1-2 de Italia.

Finala mică de sâmbătă a avut şi un gol istoric. Reuşita lui Meunier din minutul 4 a fost cea mai rapidă pentru Belgia la un Mondial şi cel mai rapid gol încasat de Anglia în istoria acestor turnee finale.

Clasamentul golgheterilor

6 goluri – Harry Kane (Anglia)

4 goluri – Antoine Griezmann (Franţa), Kylian Mbappe (Franţa), Romelu Lukaku (Belgia), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Denis Cheryshev (Rusia)

3 goluri – Eden Hazard (Belgia), Yerry Mina (Columbia),  Artem Dzyuba (Rusia), Diego Costa (Spania), Edinson Cavani (Uruguay), Mario Mandzukici (Croaţia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite