INTERVIU Ioan Andone e uluit: "David Moyes la Manchester United? Numai în Anglia se putea întâmpla aşa ceva"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone e liber de contract în acest moment
Ioan Andone e liber de contract în acest moment

Ioan Andone a avut ocazia de a-i cunoaşte atât pe Alex Ferguson, cât şi pe David Moyes, fostul şi viitorul antrenor a lui Manchester United.

Weekend Adevărul“: Când v-aţi întâlnit prima dată cu Sir Alex?
Ioan Andone: Chiar acum mă gândeam că primul meci al meu la Dinamo a fost chiar împotriva lui Ferguson! Era prin 1983, venisem cu Rednic la Dinamo şi am jucat un amical cu Aberdeen. Echipa lui Ferguson care tocmai câştigase Cupa Cupelor, după o finală cu Real Madrid. I-am bătut cu 2-0.

Au venit apoi meciurile cu Dinamo şi cu CFR...
Da, m-am reîntâlnit cu Ferguson, ca antrenor, când eram la Dinamo, şi ne-a blocat intrarea în grupele Ligii Campionilor, în 2004 (n.r.- 5-1 la general). Apoi, anul trecut, cu CFR, în grupele competiţiei (n.r. - 1-2 la Cluj). Atunci, i-am şi dat un cadou, o farfurie cu numele lui, pe care o făcuse special pentru el un director de la o fabrică de porţelan. A fost surprins! Mi-a întors şi el cadoul, după meci, când mi-a trimis tricoul lui Rooney, pentru fiul meu.

Lui Moyes i-aţi provocat cea mai grea înfrângere din cupe...
Da, îmi aduc aminte cu plăcere, mai ales că a fost vorba despre unul dintre cele mai nebune meciuri din istoria lui Dinamo. I-am bătut cu 5-1 la Bucureşti, în 2005, în Cupa UEFA. I-am învins pentru că am avut o echipă foarte rapidă, şi atacanţi excelenţi, îi aveam pe Dănciulescu, Bratu, Petre, Niculescu...

N-a câştigat nimic în 11 ani la Everton şi a ajuns la United...
Doar în Anglia se poate întâmpla aşa ceva. Dar aşa e când lucrurile se fac cu cap, cu logică, cu răbdare, după un plan. Să vezi ce-a realizat antrenorul tău, cât ţi-a adus prin rezultatele sale de-a lungul timpului, cu ce buget. Nu să te dea afară că ai pierdut un meci. Nu se poate ca toate nopţile nedormite, cu sute de casete studiate, şi altele, să fie aruncate la gunoi că te-a bătut Viitorul sau mai ştiu eu cine. Credeţi că eu mai eram pe bancă la Dinamo, dacă aş fi pierdut un meci cu 5-1 în faţa unei echipe din Albania? Pentru că noi aşa eram pentru Everton atunci, precum ar fi fost o echipă din Albania faţă de noi...
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite