Analiză stranieri. Ce-au făcut jucătorii români, în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Pantilimon. FOTO: AP
Costel Pantilimon. FOTO: AP

Doar Pantilimon şi Ştefan Radu au mai spălat onoarea, în Big 5, principalele cinci ligi europene, ca valoare. În rest, avem jucători care nu fac parte din loturile echipelor lor, sau sunt printre primii schimbaţi, pe raţiuni tactice.

Anglia

Pantilimon, integralist şi cu o evoluţie bună pentru Sunderland, în eşecul, 0-2 cu Manchester United, în deplasare. 

A blocat poarta gazdelor timp de o oră, în care a avut mai multe intervenţii salvatoare, dar apoi a fost învins de două ori de Rooney, prima dată de la punctul cu var. Nu i se poate reproşa însă românului niciun gol 

Revenit în primul „11“ al lui Southampton, Gardoş n-a rămas prea mult pe teren în eşecul din deplasare, cu WBA (0-1). A avut o parte din vină la golul rapid al lui Berahino (2), iar în minutul 25 a fost schimbat de Koeman, din raţiuni tactice. 

-Integralist joi cu Fiorentina, 0-2, în Liga Europa, Chiricheş n-a fost inclus în lotul lui Tottenham, care a pierdut duminică finala Cupei Ligii Angliei, 0-2 cu Chelsea 

Franţa 

Titular în partida cu Saint-Etienne (1-1), Dragoş Grigore a evoluat destul de bine pentru Toulouse, dar a fost schimbat în minutul 71, la două minute după ce-a primit un cartonaş galben, într-un moment în care gazdele forţau egalarea. 

Italia

Ştefan Radu a fost titular pentru Lazio, în victoria cu Sassuolo, 3-0, în deplasare.

Fiorentina s-a impus la Milano, 1-0 cu Inter, dar Tătăruşanu n-a jucat la oaspeţi, din cauza unei accidentări. Puşcaş a fost convocat în lotul gazdelor, dar a rămas pe bancă

Germania

Chinuit de probleme musculare în săptămâna trecut, Alexandru Maxim a fost titular însă şi chiar integralist pentru Stuttgart, 1-1 cu Hanovra, în deplasare. A fost abia primul meci pe care mijlocaşul român l-a bifat ca integralist, în acest an.

Spania

Titular şi integralist la Corboda, în eşecul din deplasare, 0-1 cu Espanyol, Florin Andone nu s-a remarcat. Cordoba e ultima în Spania, la cinci puncte de prima echipă peste linia retrogradării. 

Doar Gabi Torje a jucat în etapa a 22-a din Turcia. Mijlocaşul a fost integralist şi pentru Konyaspor şi a încasat un galben în prelungirile primei reprize, în egalul, 1-1, cu Fenerbahce. Marica n-a fost în lotul gazdelor, şi nici Stancu, accidentat, la Genclerbirligi, 0-0 cu Sivasspor. 

În Bulgaria, Moţi a bifat prima eliminare în acest sezon, în eşecul lui Ludogoreţ, 0-1, cu Litex. Fundaşul român a încasat două galbene în decurs de trei minute, înainte de pauză!

În Grecia nu s-au jucat meciuri în acest weekend, campionatul fiind suspendat timp de o săptămână, din cauza incidentelor care au urmat derby-ului de duminica trecută, dintre Panathinaikos şi Olympiakos.

În zona Golfului, în Qatar, Mirel Rădoi a bifat al doilea meci în tricoul lui Al-Arabi, în deplasare, cu Al-Kharitiyath, o partidă cu o evoluţie halucinantă a scorului. Oaspeţii aveau 3-0 în minutul 32, au fost conduşi apoi cu 4-3 şi au egalat în prelungiri! 

După ce etapa trecută a intrat abia în minutul 57 la Al-Gharafa, Keşeru a fost integralist în weekend, în victoria, 2-1, cu Qatar SC, în deplasare, dar n-a fost implicat în golurile echipei sale. 

Lucescu a repornit cu dreptul

În weekend s-a reluat şi returul campionatului în Ucraina, cu etapa a 15-a. Şahtiorul lui Mircea Lucescu, deja implicat în cupele europene (0-0 cu Bayern, în manşa tur a optimilor Ligii Campionilor), n-a avut emoţii în faţa lui Vorskla Poltava, scor 3-0. „Minerii“ au 34 de puncte, cinci mai puţin decât liderul Dinamo Kiev.

Tot în Ucraina, Eric Bicfalvi şi Florentin Matei au fost integralişti la Volin, care a fost spulberată de Dnepr, 5-0, în deplasare. Volin e pe 7, cu 20 de puncte. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite