ANALIZĂ Schimbări multe, performanţe puţine. Încă trei înlocuiri de antrenori în Liga I la începutul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei echipe din Liga I şi-au înlocuit antrenorii în primele zile ale anului, mărind forfota de băncile tehnice ale formaţiilor noastre.

Petre Grigoraş la ASA Tg. Mureş, Constantin Schumacher la Petrolul şi Daniel Mogoşanu la CSU Craiova sunt noutăţile de pe băncile tehnice ale echipelor din prima divizie. Grigoraş era liber de contract, Schumacher antrena în liga a III-a, la SCM Piteşti, iar Mogoşanu era secund la Craiova.
 

Sezonul 2015-2016 a început cu o schimbare de antrenor petrecută chiar înaintea debutului de sezon. Dan Petrescu a luat Supercupa României cu ASA Tg. Mureş după care a plecat în China, din cauza blocării conturilor clubului de către fix.
 

Faţă de sezoanele precedente, “morişca” tehnicienilor s-a mişcat mai încet, primul cap căzând abia după etapa a şasea, când Bogdan Vintilă a fost demis de la Voluntari, pentru lipsă de rezultate.
 

Campioana schimbărilor neforţate este Petrolul, care a demis trei antrenori, Tibor Selymes, Eusebio Tudor şi Mihai Stoichiţă.  Doar şase echipe , Astra, Dinamo, CSMS Iaşi, Pandurii, CSU Craiova şi Viitorul, au acelaşi antrenor de la începutul sezonului..
 

Au debutat ca antrenori principali în Liga I 4 tehnicieni: Eusebio Tudor, Carol Fekete, Mugurel Cornăţeanu şi Nicolae Dică, dintre aceştia ultimii trei având postura de interimari. Debutant este şi Schumacher, care va antrena Petrolul, ultima clasată.

În Liga I au activat 3 străini: Nicolo Napoli, Cristiano Bergodi (ambii Italia) şi „Toni” Conceição (Portugalia).  Nu au existat antrenori care să se afle pe băncile a două echipe de Liga I..
 

Între cel mai vârstnic technician din sezonul actual şi cel mai tânăr este o diferenţă de 40 de ani. Mircea Rădulescu, de la Voluntari, are 74, iar Mirel Rădoi, fost la Steaua, 34 de ani.
 

Dintre antrenorii înlocuiţi, doar Miriuţă şi Alexa şi-au găsit de lucru. Primul e în liga a treia germană, la Energie Cottbus, iar cel de-al doilea în liga secundă de la noi, la Rapid.
 

Doar doi tehnicieni au în palmaresul personal trofee câştigate. Rednic are 6 trofee: un titlu cu Rapid (2003), un titlu cu Dinamo (2007), o cupă cu Rapid (2002), două Supercupe cu Rapid (2002 şi 2003) şi o cupă cu Lankaran (2011), în Azerbaidjan. Cel de-al doilea este Laurenţiu Rghecampf, care a câştigat titlul cu Steaua în 2003 şi 2014 şi Supercupa României, în 2013.


Antrenorii acestui sezon
ASA: Dan Petrescu (Supercupă) / Vasile Miriuţă (et. 1-11) / Cristiano Bergodi (et. 12-22) / Carol Fekete (et. 23) / Petre Grigoraş (nou)
Astra: Marius Şumudică (et. 1- prezent)
FC Botoşani: Leo Grozavu (et. 1-10) / Mugurel Cornăţeanu (et. 11-12) / Cristian Pustai (et. 13-prezent)
CFR Cluj: Francisc Dican (et. 1-21) / „Toni” Conceição (et. 22-prezent)
Concordia: Marius Baciu (et. 1-9) / Cornel Ţălnar (et. 10-18) / Adrian Falub (et. 19-prezent)
Dinamo: Mircea Rednic (et. 1-prezent)
CSMS Iaşi: Nicolo Napoli (et. 1-prezent)
Pandurii: Edward Iordănescu (et. 1-prezent)
Petrolul: Tibor Selymes (et. 1-8) / Eusebio Tudor (et. 9-15) / Mihai Stoichiţă (et. 16-23)/Constantin Schumacher (nou)
ACS Poli: Dan Alexa (et. 1-8) / Florin Marin (et. 9-prezent)
Steaua: Mirel Rădoi (et. 1-19) / Nicolae Dică (et. 20) / Laurenţiu Reghecampf (et. 21-prezent)
CSU Craiova: Sorin Cîrţu (et. 1-9) şi Emil Săndoi (et. 1-23)/Daniel Mogoşanu (nou)
Viitorul: Gheorghe Hagi (et. 1-prezent)
FC Voluntari: Bogdan Vintilă (et. 1-6) / Flavius Stoican (et. 7-11) / Mircea Rădulescu (et. 12-13) / Gheorghe Mulţescu (et. 14-prezent)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite