ANALIZĂ Halep revine pe primul loc mondial: Cât timp va rezista Simona acolo, chiar şi fără să joace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (2 WTA) a cedat după un start de sezon care a epuizat-o din punct de vedere fizic. Pentru ea urmează o perioadă de pauză şi, în cel mai bun caz, românca va reveni pe teren la Indian Wells (5-18 martie).

Simona Halep e o jucătoare formidabilă, dar fragilă. De când a ajuns în elita tenisului feminin, constănţeanca a fost nevoită, periodic, fie să abandoneze în timpul unor turnee, fie să-şi ia pauze de la tenis pentru a se reface după diverse probleme medicale.

După ceea ce s-a întâmplat la Doha, Simona a anunţat că va sări peste Dubai Duty Free Championship (19-24 februarie), dar va încerca să joace la Indian Wells (5-18 martie). Aceeaşi strategie a adoptat-o şi Caroline Wozniacki, daneza care va rămâne pe primul loc mondial şi în această săptămână. Apoi însă, campioana de la Australian Open va face o rocadă în clasament cu Halep, deoarece va pierde punctele acumulate, în 2017, în Dubai.

Astfel, începând cu 26 februarie, Simona va bifa a 17-a săptămână pe locul 1 mondial. Ea a mai ocupat această poziţie între 9 octombrie 2017 şi 29 ianuarie 2018. Cât poate rezista însă Halep pe primul loc?

Va ajunge la 19 săptămâni pe primul loc

Vestea bună e că Halep n-a jucat la Dubai nici în 2017, aşa că nu va pierde niciun punct în clasamentul WTA, acolo unde, în acest moment, are un total de 7.965 de puncte. Wozniacki va rămâne cu 7.425 de puncte după Dubai Duty Free Championship (19-24 februarie) şi va cădea pe 2.

Între 26 februarie, când se va publica următorul clasament WTA şi finalul turneului de la Indian Wells, la 17 martie, nu vor mai fi modificări majore în ierarhia mondială. Aşa că Halep va fi numărul 1, cel puţin până la 19 martie, atunci când se va actualiza clasamentul pe baza rezultatelor de la Indian Wells. Simona va ajunge astfel la un total de 19 săptămâni în fruntea tenisului feminin.

CITEŞTE ŞI:

Halep a primit un verdict crunt: Un medic specialist în ortopedie a explicat când poate reveni Simona pe teren

Arabii s-au îndrăgostit de Halep: Propunere fantastică făcută Simonei de directorul turneului de la Dubai

Halep, fragilă ca un bibelou de porţelan: Câte abandonuri a avut Simona de când s-a apucat de tenis

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite