Ameninţare pentru Halep. Şarapova a primit un wild card la un turneu pe care românca l-a câştigat anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova
Maria Şarapova

Federaţia Internaţională de Tenis a decis la 8 iunie 2016 suspendarea Mariei Şarapova pentru doi ani, începând cu 26 ianuarie, data primului test pozitiv. La 4 octombrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la 15 luni pedeapsa. Astfel, ea va reveni pe teren din 26 aprilie.

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, aflată în acest moment în stare de suspendare pentru dopaj, a primit un wild card pentru Madrid Open, turneu de categorie Premier Mandatory organziat de Ion Ţiriac în capitala Spaniei, între 6 şi 13 mai.

"Şarapova a cerut o invitaţie la acest turneu şi, după ce am luat-o în considerare, am decis să-i oferim un wild card. Maria este una dintre cele mai bune jucătoare din ultimii 15 ani şi o fostă câştigătoare a turneului nostru. A jucat întotdeauna bine la Madrid şi sunt sigur că ea va reveni pe teren foarte motivată şi sperăm că va evolua bine în primele ei turnee", a declarat directorul Madrid Open, Manolo Santana, informează site-ul WTA, citat de News.ro. 

În vârstă de 29 de ani, Şarapova s-a impus la Madrid în 2014, când a învins-o, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3, pe Simona Halep, în finală. În acest moment, Halep este deţinătoarea trofeului la Caja Magica. Maria Şarapova, fostă numărul 1 mondial, va reveni pe terenul de tenis la turneul de la Stuttgart, în 26 aprilie, prima zi după expirarea suspendării primite la începutul anului trecut pentru folosirea de substanţe interzise. Şarapova a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open, în ianuarie 2016, dar şi la o testare în afara competiţiei, la Moscova, în februarie 2016. Sportiva din Rusia a anunţat rezultatele testelor în cadrul unei conferinţe de presă, pe care a organizat-o, la 7 martie 2016, la Los Angeles.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite