Federer e sportivul care se vinde cel mai bine: câştigă enorm din sponsorizări. Halep, departe de Serena şi Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul american are cele mai multe vedete în clasamentul veniturilor din marketing, cu opt jucători în Top 30. Liderul în această ierarhie vine însă din tenis.

Un studiu realizat de „London School of Marketing“ şi publicat de „Mirror“ arată că rivalitatea existentă între firmele de echipament sportiv contribuie la veniturile tot mai mari pentru atleţii de elită.

Şi, surprinzător, în ciuda imaginii sale, Cristiano Ronaldo ocupă doar locul 8 în clasamentul banilor câştigăţi din sponsorizări. Portughezul de la Real Madrid e departe de liderul Roger Federer, iar asta în condiţiile în care elveţianul a stat pe tuşă o mare parte din 2016 din cauza problemelor medicale.

„Succesul lui Federer, în ciuda faptului că n-a mai avut rezultate notabile, demonstrează că şi caracterul joacă un rol important, atunci când sunt încheiate contractele de marketing pe termen lung“, a explicat Jacques de Cock de la „London School of Marketing“.

Comparativ cu fotbalul american, cu opt vedete în Top 30, fotbalul are doar patru nume (Neymar, Messi, Bale şi Ronaldo) în clasamentul veniturilor din publicitate.

Tenisul are şapte sportivi în această ierarhie dintre care doar două jucătoare, Serena Williams (locul 17 cu 16,4 milioane de lire sterline) şi Maria Şarapova (locul 18 cu 16,4 milioane de lire sterline). Ultima a continuat să ia mulţi bani din publicitate, chiar dacă a fost suspendată pentru dopaj.

Prin comparaţie, Halep câştigă în jur de două milioane de euro din marketing, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Top 10

1. Roger Federer (Tenis) – 49,2 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Nike, Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex.

2. LeBron James (Baschet) – 44,3 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Upper Deck, Nike, beats, Coke, Kia, Samsung

3. Phil Mickelson (Golf) – 41 de milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Callaway, Amgen, Barclays, Exxon, KPMG, Rolex

4. Tiger Woods (Golf) – 36,9 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Nike, Rolex, Upper Deck, Hero Motorcorp

5. Kevin Durant (Baschet) – 29,5 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Nike, BBVA, beats, 2K Sports, Panini

6. Rory McIlroy (Golf) – 28,7 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Nike, EA, Omega, Upper Deck, Bose

7. Novak Djokovic (Tenis) – 27,9 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Adidas, Uniqlo, Head, Seiko, ANZ, Peugeot

8. Cristiano Ronaldo (Fotbal) – 26,2 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Nike, Tag Heuer, Herbalife

9. Jordan Spieth (Golf) – 26,2 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Titleist, Netjets, AT&T, Coke, Rolex, Under Armour

10. Rafael Nadal (Tenis) – 26,2 milioane de lire sterline. Principalii sponsori: Nike, Tommy Hilfiger, Kia, Telefonica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite