Afacerea „Loteria“: cum şi-a tras Mircea Sandu 820.000 de euro dintr-un foc. Kassai, „doar“ 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu, preşedinte de onoare al FRF FOTO MEediafax
Mircea Sandu, preşedinte de onoare al FRF FOTO MEediafax

Gazeta Sporturilor publică tablelul primelor pe care 81 de membri ai FRF le-au încasat după ce federaţia a câştigat un proces cu Loteria Română.

Concret, Federaţia Română de Fotbal a câştigat un proces cu Loteria Română, în mai 2009, încasând 4 milioane de euro, din profitul obţinut de Loterie din pronosticurile sportive.

Din cei 4 milioane de euro, "federalii" şi-au împărţit 1,1 milioane de euro, partea cea mai consistentă, de 820.000 de euro, intrând direct în buzunarul "Naşului".

Secretarul general Adalbert Kassai şi trezorierul Vasile Filimon au primit câte 100.000 de euro, iar restul angajaţilor de la FRF au luat între 800 şi 25.000 de euro.

Mircea Sandu explica "mecanismul" prin care şi-a însuşit banii respectivi: "M-am luptat cu Loteria şi am adus milioane, desi nu era în fişa postului! Când aduci, trebuie să şi primeşti."

FRF a depus plângere în mai 2006 impotriva Loteriei, bazându-se pe Legea educaţiei fizice si sportului, care prevede ca „20% din încasările realizate din pronosticurile sportive ca urmare a utilizării de competiţii de gen pentru ramura respectivă organizate în campionatele din alte ţări, de federaţiile şi organismele sportive internaţionale, precum şi în Cupa României, constituie surse de finanţare pentru federaţiile sportive".

Mircea Sandu şi-a mai oferit prime pentru: organizarea finalei Ligii Europa, organizarea meciurilor cu Turcia şi cu Grecia. 

Tabelul de premiere, publicat de Gazeta Sporturilor (primele sunt în lei, cursul din 2009 era 4,26 lei pe euro)

tabel gazeta sporturilor
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite