A tăiat în carne vie: la 50 de zile după ce a ajuns la FRF, Burleanu a trecut la concedieri. Cine sunt primele „victime“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâna dreapta a lui Mircea Sandu şi doi foşti internaţionali au fost destituiţi din funcţii cu aprobarea Comitetului Executiv.

Fostul secretar general, Adalbert Kassai, a fost înlocuit de Gheorghe Chivorchian, în timp ce Daniel Prodan şi Miodrag Belodedici au fost schimbaţi şi ei din funcţii. Despre iminenta concediere a primului, director sportiv al FRF, se ştia de mai mult timp, în condiţiile în care fostul stelist a intrat într-un conflict dur cu Răzvan Burleanu. 

În schimb, o surpriză a fost retrogradarea lui Miodrag Belodedici, şeful sectorului juvenil. Belo va avea opţiunea de a continua la FRF, însă ca subaltern al lui Aurel Ţicleanu, cel care va conduce biroul de scouting. Şi Prodan, dar şi Belodedici au fost înlocuiţi, ca reprezentanţi ai FRF în comisiile UEFA, cu şapte voturi pentru, şapte abţineri şi un vot împotrivă.

„Aşa i s-a sculat lui Burleanu“

După ce a aflat că destituirea sa a fost validată de Comitetul Executiv, Prodan a „explodat“. „Am fost dat afară, fiindcă aşa i s-a sculat lui Burleanu. Ce calitate au avut cei din Comitetul Executiv să mă scoată pe mine din Comisia de la UEFA? Mai ales că mandatul lui Burleanu, ca preşedinte FRF, nici n-a fost validat, deocamdată, de Tribunal. Tocmai de aceea, o să fac o plângere penală împotriva celor din Comitetul Executiv“, a spus Prodan. 

Belo vrea să lucreze cu Ţicleanu

Numit director al biroului de scouting şi promovat în Comisia Hattrick a UEFA, Aurel Ţicleanu a vorbit despre planurile sale de viitor. „Obiectivul meu e să avem câte trei jucători pe fiecare post la loturile naţionale. Pe plan internaţional, suntem descoperiţi. Avem două milioane de imigranţi români în străinătate. Dacă doar 1% dintre ei ar juca fotbal, înseamnă că am avea o bază de selecţie cu 20.000 de fotbalişti, numai în afara ţării“, a spus Ţicleanu.

Acesta a anunţat că vrea să-l păstreze pe Belodedici în echipa sa: „Am vorbit deja cu el şi s-a arătat deschis să colaborăm. Ştie sârbă, ştie spaniolă, are o imagine excelentă, aşa că avem nevoie de el“.

M-a dat afară Comitetul Executiv? Asta e. O să iau un prânz bun, fiindcă mi-e foarte foame şi n-am mâncat de dimineaţă. Miodrag Belodedici fost şef al sectorului juvenil  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite