Răzvan Burleanu, vânătorul de funcţii! E şef la Federaţia Română de Fotbal, dar nu renunţă nici la minifotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Burleanu e un tip multifuncţional. Deşi a primit pe „mână” întreg fotbalul românesc, el nu va renunţa la şefia Federaţiei Europene de Minifotbal, considerând că e capabil să îndeplinească simultan cele două funcţii pentru care primeşte două salarii consistente.

După ce a câştigat voturile electorilor pentru şefia FRF, la 5 martie, tânărul preşedinte a anunţat că va lăsa deoparte minifotbalul, dar a făcut-o doar pe jumătate. Mai precis, Burleanu intenţionează să „predea” şefia Federaţiei Române de Minifotbal, dar nu are de gând să plece din postul de preşedinte al Federaţiei Europene de Minifotbal. „Deja am avut o discuţie cu colegii mei din Comitetul Executiv, care mi-au transmis că îşi doresc foarte mult ca eu să continui”, îşi justifică el decizia.

Cu toate acestea, e curios cum va putea Burleanu să se „împartă” între cele două funcţii, de vreme ce, acum un an, spunea într-un interviu că e nevoie să stea cam 15 zile la Praga, acolo unde e sediul central al minifotbalului european. „Sunt o persoană care nu a făcut niciodată lucrurile cu jumătate de măsură”, a răspuns el, fără a oferi mai multe detalii.  Cert e că Burleanu câştigă 2700 de lei ca preşedinte al FRF şi o sumă relativ apropiată de laFederaţia Europeană de Minifotbal.

Pe de altă parte, e posibil să conduci fotbalul românesc şi minifotbalul european în acelaşi timp? „Incompatibilitate cu siguranţă nu e. Şi nici conflict de interese”, susţine Burleanu. Totuşi, hotărârea de a sta în două luntre e cu atât mai surprinzătoare pentru un om care nu acceptă, de exemplu, ca un antrenor să conducă atât naţionala, cât şi o echipă de club. „În mandatul meu nu va exista aşa ceva. Nu ai timp să le faci pe amândouă”, spune Burleanu, intransigent doar atunci când nu e el vizat.

Şi-a pus în cap ploieştenii

În ţară, Burleanu continuă să-şi deruleze afacerile cu terenurile de minifotbal, după ce a câştigat două lictitaţii pentru amenajarea unor terenuri la Ploieşti şi la Oneşti. În oraşul prahovean, terenul de minifotbal ar urma să se deschidă în Parcul Andrei Mureşanu şi ar însemna tăierea unor copaci şi micşorarea spaţiilor pentru practicarea altor sporturi. „Grupul de Iniţiativă <Salvaţi Parcul Andrei Mureşanu>” a trimis deja mai multe scrisori Primăriei, solicitând oprirea construcţiilor.

A doua acţiune, al doilea eşec

De când a fost ales ca şef al FRF, Burleanu şi angajaţii săi au trebuit să se ocupe de două deplasări ale echipelor naţionale Under 19 şi Under 16. După prima acţiune a izbucnit scandalul diurnelor, cu Prodan în prim-plan. Acum, Florin Răducioiu şi jucătorii săi au fost trimişi la un turneu de pregătire în Serbia cu autocarul. Fotbaliştii au ajuns miercuri seară la Belgrad şi joi au primul meci! „Nu suntem pregătiţi tactic, tehnic, fizic şi psihic”, a rezumat Răducioiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite