A câta favorită la o medalie olimpică o văd specialiştii pe Cătălina Ponor. Românca luptă azi în calificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Absenţa de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a echipei feminine de gimnastică a României este ca şi cum naţionala Braziliei nu s-ar califica la Cupa Mondială de fotbal.

“Să nu uităm că această ţară a dat gimnaste precum Nadia Comăneci, Somina Amânar, Andreea Răducan, Daniela Silivaş, Gina Gogean, Ecaterina Szabo, Sandra Izbaşa sau Cătălina Ponor. Pentru a face o paralelă, absenţa de la Jocurile Olimpice a echipei de gimnastică a României este ca şi cum Brazilia nu s-ar califica la Cupa Mondială de fotbal. Au fost 40 de ani consecutivi în care echipa României a obţinut medalii la Jocurile Olimpice. Această absenţă este anormală pentru cea mai titrată echipă din istoria gimnasticii, după Uniunea Sovietică”, a notat site-ul Oasport.it. 

De asemenea, site-ul de specialitate FloGymnastics a lansat câteva predicţii în privinţa şanselor la medalii ale participantelor. Astfel, Cătălina Ponor este creditată cu a opta şansă la o medalie olimpică în concursul de la sol, după americancele Simone Biles şi Aly Raisman, elveţianca Giulia Steingruber, chinezoaicele Shang Chunsong şi Wang Yan, japoneza Sae Miyakawa, respectiv britanica Claudia Fragapane. Reamintim că românca de 29 de ani e vicecampioană olimpică en-titre la sol. La bârnă, celălalt aparat forte al româncei, favorite ar fi americancele Simone Biles şi Laurie Hernandez, olandeza Sanne Wevers, chinezoaica Shang Chunsong, rusoaicele Angelina Melnikova şi Seda Tutkhalian, respectiv nemţoaica Tabea Alt. Site-ul FloGymnastics mai scrie că Ponor face parte din rândul gimnastelor ar putea reuşi, teoretic, calificarea în finală, alături de Aly Raisman (SUA), Fan Yilin (China), Pauline Schafer (Germania) şi Alia Mustafina (Rusia). Românca a ratat la mustaţă medalia de bronz la bârnă, la Jocurile Olimpice din 2012. 

Cătălina Ponor va evolua azi în calificările, care vor începe la ora 15.45

 Vezi AICI programul românilor în a doua zi de concurs la Rio de Janeiro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite