Ţiriac, dezvăluire după 50 de ani: A recunoscut că a trântit două meciuri de tenis în cariera sa de jucător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aranjamentele în sport se fac de când e lumea şi încă o dovadă în acest sens e ce a povestit acum fostul jucător de tenis, Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac (78 de ani) a fost contemporan cu câţiva jucători de mare clasă în circuitul ATP, iar printre ei s-a  numărat şi legendarul Rod Laver (79 de ani). 

Australianul a câştigat, de-a lungul carierei, 11 turnee de Grand Slam şi, după cum a dezvăluit acum Ion Ţiriac pentru Telekom Sport, în două rânduri drumul lui Laver spre trofeu a fost deschis de meciuri în care Ţiriac a cedat intenţionat!

Ce a spus Ţiriac?

*L-am văzut pe Rod Laver la Indian Wells. I-am spus: <<Mă, Rod, tu îţi aduci aminte când te-am lăsat să mă baţi de la două seturi la zero numai pentru că ştiam că poţi câştiga Grand Slam-ul?>>. 

*Laver e singurul care a câştigat Grand Slam-ul în ultimii 50 de ani, adică toate cele patru trofee în acelaşi an, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open.

*Apoi, vorbeam noi despre premiile din zilele noastre. Era un meci de fete, am zis: <<Cine va câştiga aici, va lua 1.4 milioane de dolari. Tu ai luat 1.400 de dolari când ai câştigat Roland Garros>>. Şi mi-a zis: <<Ce să iau? La Wimbledon, am câştigat de nu ştiu câte ori, dar eu primeam 50 de lire de la un magazin de sport. Mai mult de 150 de dolari n-am luat de nicăieri>>.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite