Şarapova a ajuns la cel mai jos nivel din ultimii şase ani. Care sunt perspectivele rusoaicei de a reveni în elita tenisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Şarapova simte deja efectele suspendării, deocamdată provizorii, pe care a primit-o din cauză că a fost depistată pozitiv la un control antidoping.

În două săptămâni de la anunţul depistării ei pozitiv, Şarapova a ieşit deja din top zece WTA, ocupând locul 11 în clasamentul mondial, lucru care nu i se mai întămplase de şase ani. 

Cariera sa pare acum compromisă, deoarece o suspendare chiar şi de numai un an va face ca ea să iasă din clasamentul oficial şi fie nevoită să o ia de zero. Practic, Şarapova nu va mai avea niciun punct şi în mod normal va trebui să joace în turnee ITF şi în calificări. 

Numai că, fiind un nume mare şi având statutul de vedetă internaţională, e de aşteptat ca Şarapova să primească invitaţii la aproape toate turneele mari, acolo unde, dacă obţine rezultate poate acumula puncte importante.

Acest lucru i-ar putea grăbi revenirea în top, dar până acolo mai este drum lung, deoarece nu se ştie deocamdată nici cât timp va sta ea în afara tenisului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite