Şapte poveşti din spatele „arogantului“ Cristiano Ronaldo: donează constant sânge şi măduvă osoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este considerat a fi un tip infatuat, Cristiano Ronaldo e în realitate unul dintre fotbaliştii cei mai generoşi.

Iată doar 7 gesturi care "trădează" adevărat caracter al lui Cristiano Ronaldo. 

1.În 2011, Cristiano Ronaldo a primit Gheata de Aur a Europei în contul celor 40 de goluri marcate în acel sezon pentru Real Madrid.  În loc să o păstreze pentru muzeul său , portughezul a scos la licitaţie Gheata, iar cei 1,5 milioane de euro au mers pentru reconstrucţia unor şcoli din Gaza.

2. În 2013, Ronaldo a repetat figura cu trofeul Balonul de Aur, pe care l-a vândut la o lictaţie caritabilă din Londra. Banii obţinuţi, 530.000 de lire sterline, au ajuns la fundaţia Make-A-Wish, care îndeplineşte dorinţe copiilor care suferă de boli necruţătoare.

3. Este ambasador al UNICEF, Save the Children şi World Vision. În 2014, când a primit un bonus de 450.000 de euro pentru câştigarea Ligii Campionilor, a împărţit suma către aceste trei organizaţii.

4. Un alt bonus, de 100.000 de euro, primit de la UEFA în 2013, a fost donat către Crucea Roşie.

5. Fostul său coechipier de la naţională, Carlos Martins, le-a împărtăşit colegilor o veste tristă: fiul său are leucemie. Primul care a sărit în ajutorul acestuia a fost Cristiano Ronaldo. A mediatizat cazul şi a donat personal sânge.

Imagine indisponibilă

6. Motivul pentru care CR7 nu îşi face tatuaje constă tocmai în dorinţa portughezului de a dona sânge. O face de cel puţin două ori pe an, iar când a avut loc un accident feroviar în Spania a mers direct la centru de transfuzii. Nu doar sânge donează Ronaldo, ci şi măduvă osoasă.

7. Cristino Ronaldo a donat foarte mulţi bani victimelor unui cutremur din Nepal, dar a intervenit şi punctual în cazul unor copii bolnavi sau orfani.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite