Întâlnire neaşteptată în Parlamentul European: „Eşti deputat? Păcat că te-ai lăsat de antrenorat, erai chiar bun”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul European
Parlamentul European

Parlamentul European a găzduit în această săptămână evenimentul „#SportulPentruToţi: Construirea unei Europe mai puternice prin sport”, organizat la iniţiativa celui mai tânăr euroales român, Victor Negrescu (31 de ani) şi sprijnit pe umerii foştilor campioni ai Stelei.

La eveniment au fost prezenţi atât foşti componenţi ai echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu şi Marin Radu II, cât şi Daniel Minea, titular în finala Cupei Campionilor din 1989, pierdută de această dată de Steaua, plus foştii mari handbalişti Vasile Stângă, Laurenţiu Roşu şi Nicolae Munteanu, dar şi cel mai titrat hocheist român, Cătălin Geru. Întâlnirea a avut şi rolul de a genera o dezbatere privind actualul cadru juridic european pentru sport. La discuţii au participat şi doi dintre cei mai influenţi membri ai Intergrupului pentru Sport din cadrul Parlamentului European, belgianul Marc Tarabella (co-preşedinte) şi polonezul Bogdan Wenta (vicepreşedinte).

Tarabella s-a dovedit a fi şi un fin cunoscător al Stelei ’86. “Duckadam a apărat fenomenal. Oameni buni, a parat patru lovituri de departajare. Nu e vorba că s-a şutat pe lângă, omul a respins toate mingile şi a intrat în Cartea Recordurilor. Mi-au plăcut şi Bölöni, Belodedici, Lăcătuş, dar şi Bumbescu, aici de faţă. Eu sunt fanul celor de la Inter Milano, având şi origini italiene. Dar atunci când se joacă o finală precum cea din 1986, între o echipă foarte cunoscută, cum era FC Barcelona, şi una mai mică, cum era Steaua, mereu îi susţin pe outsideri”, a declarat Tarabella.

Vasile Stanga

Bogdan Wenta a jucat pentru naţionalele Poloniei (1981-1994) şi Germaniei (1997-2000). Medaliat cu bronz la Euro 98, Wenta a fost selecţionerul naţionalei masculine a Poloniei între 2004 şi 2012, înainte de a intra în politică. De altfel, întâlnirea dintre Wenta şi Stângă, doi prieteni şi foşti adversari, atât din postura de antrenori, cât şi de jucători, a fost una emoţionantă. „Ce faci, eşti deputat? Păcat că ai renunţat la antrenorat, erai chiar bun”, i-a transmis Vasile Stângă polonezului. „N-am crezut că mă voi întâlni tocmai aici cu unul dintre cei mai buni handbalişti din lume”, a replicat şi Bogdan Wenta. 

Victor Negrescu

Printre subiectele dezbătute s-au numărat şi discuta două declaraţii scrise depuse de iniţiatorul evenimentului, europarlamentarul Victor Negrescu, la forul european: prima împotriva violenţei în fotbal şi alte evenimente sportive, iar cea de-a doua referitoare la interzicerea drepturilor de proprietate ale terţilor asupra unor sportivi din spaţiul European. Aceste declaraţii au rolul de a trage un semnal de alarmă cu privire la inegalităţile existente în prezent în domeniul sportului european.

Steaua 86
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite