Începe Serie A, cine se pune cu Juventus? Bătrâna Doamnă visează la titlul de regină a Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Allegri vrea să aducă iar bucurie la Torino
Allegri vrea să aducă iar bucurie la Torino

A 115-a ediţie a campionatului italian începe cu o singură mare favorită la locul unu, Juventus Torino. Echipa poate stabili un nou record, al şaselea titlu la rând, dar marea provocare e Liga Campionilor.

După cinci campionate consecutive şi nimic rămas de demonstrat pe plan intern, pe Juventus Stadium lumea speră şi vrea mai mult. În aşteptarea unui sezon istoric, la finalul căreia torinezii să câştige nu doar Serie A, dar şi Liga Campionilor, fanii Bătrânei Doamne au cumărat un număr record de 29.000 de abonamente.
Pentru a fi siguri că nu le va contesta nimeni statutul în Cizmă, Juventus a luat ce era mai bun din Serie A. Torinezii au tulburat apele la Napoli, achitând taxa de reziliere a contractului lui Gonzalo Higuain, de 90 de milioane de euro, şi, chiar dacă transferul nu a produs atâta vâlvă precum în cazul argentinianului, l-au luat pe Miralem Pijanici din inima Romei.
Pe lângă cei mai buni jucători de la echipele care au încheiat în urma lor anul trecut, Juve i-a mai adus pe Dani Alves, de la Barcelona, pe marocanul Benatia, împrumut de la Bayern Munchen, şi o aripă din Croaţia, de la Dinamo Zagreb, Marko Pjaka. În plus, echipa alb-negrilor ar putea primi curând şi un număr 10, rămas vacant deocamdată, columbianul James Rodriguez (Real Madrid)  şi danezul Christian Eriksen (Tottenham) fiind variantele aduse în discuţie.
Cărţile sunt aşadar aşezate pentru ca Juventus să câştige cel de-al şaselea Scudetto consecutive, record absolut în Serie A, şi nici măcar plecările lui Pogba sau Morata nu pot deregla ansamblul construit la Torino.

Ultimul an pentru Totti

În urma torinezilor, probabil că AS Roma va lua faţa lui Napoli, echipa capitolină reuşind să rezolve pe termen lung împrumuturile de anul trecut, Salah, El Shaarawy şi Dzeko, iar olandezul Strootman pare a-şi fi revenit după doi ani de coşmar. Totti, 40 de ani în septembrie, rămâne o soluţie pentru ultimele 15-20 de minute ale meciului, fiind, cel mai probabil, în faţa sezonului de adio ca jucător. Cât despre echipele din Milano, ele traversează sezoane de tranziţie, ambele intrând sau urmând a intra în posesia unor giganţi din China, care au promis investiţii uriaşe în cele două echipe. Deocamdată, Inter Milano şi AC Milan au schimbat antrenorii: olandezul Frank de Boer i-a luat locul lui Mancini la nerazzuri, iar rosonerri sunt pregătiţi de Vincenzo Montella.

Nouătăţile sezonului

@ Pentru prima data în istoria fotbalului, un campionat va beneficia de tehnologie video la fazele de arbitraj litigioase. În acest an, totul va decurge la nivel de experiment, însă din sezonul viitor totul poate fi bătut în cuie. Preşedintele Federaţiei Italiene, Carlo Tavecchio, a spus: “Am fost printre primi suporteri ai acestei tehnologii şi avem tot ce trebuie să ne aducem contribuţia  la acest experiment ”.
@ Înfiinţat în 1910, Crotone a promovat pentru prima dată în Serie A.


10 români, doi titulari

La startul acestei ediţii, 10 jucători români se află în loturile echipelor italiene din Serie A. Din păcate, dintre aceştia, doar Tătăruşanu şi Ştefan Radu sunt titulari la ehcipele lor, şi inclusiv portarul Fiorentinei este contestat pentru ultimele prestaţii, după amicalul cu Valencia fiind poreclit “mâini de unt”. Mai pot spera să joace mai multe minute pentru echipele lor Stoian, Mitriţă, Chiricheş.

AS Roma Bogdan Lobonţ (portar, 38 de ani)
Atalanta Constantin Nica (fundaş, 23 de ani)
Bologna Deian Boldor (fundaş, 21 de ani)
Crotone Adrian Stoian (atacant, 25 de ani)
Fiorentina Tătăruşanu (portar, 30 de ani)
Fiorentina Ianis Hagi (mijlocaş, 17 ani)
Inter Milano Ionuţ Radu (portar, 19 ani)
Lazio  Ştefan Radu (fundaş, 29 de ani)
Napoli Vlad Chiricheş (fundaş, 26 de ani)
Pescara Alexandru Mitriţă (mijlocaş, 21 de ani)


Programul primei etape
Sâmbătă
AS Roma – Udinese 19.00 DigiSport 3
Juventus – Fiorentina 21.45 DigiSport 2
Duminică
AC Milan – Torino 19.00 DigiSport 2
Atalanta – Lazio 21.45
Bologna – Crotone 21.45
Chievo – Inter 21.45 DigiSport 3
Empoli – Sampdoria 21.45
Genoa – Cagliari 21.45
Palermo – Sassulo 21.45
Pescara – Napoli 21.45


Cum s-au întărit granzii
Juventus: Higuain (Napoli), Pijanic (Roma), Alves (Barcelona), Benatia (Bayern), Pjaka (Dinamo Zagreb)
Napoli: Milik (Ajax), Zielinski (Udinese)
AS Roma: Juan Jesus (Inter), Salah, Sharaawy, Rudiger, Dzeko (cumpăraţi după împrumuturi)
Inter: Candreva (Lazio), Ever Banega (Sevilla), Brozovici (Dinamo Zagreb)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite