În atenţia Simonei Halep! Antrenorul Serenei Williams a anunţat cât mai poate juca americanca la cel mai înalt nivel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena Williams va împlini anul acesta 35 de ani şi în momentul de faţă nu are rivală pe terenul de tenis, chiar dacă în 2016 nu a câştigat niciun turneu.

În acest context, multe dintre speranţele celorlalte jucătoare din circuitul WTA de a urca pe locul 1 în lume se leagă şi de o eventuală retragere a americancei. Numai că, deocamdată Serena se ţine bine, deşi a pierdut finala atât la Australian Open, în faţa Angeliquei Kerber, cât şi la Indian Wells, în faţa Victoriei Azarenka. 

Antrenorul Serenei, Patrick Mouratoglou a anunţat cât mai poate juca eleva sa la un nivel foarte înalt. "În mod normal ea mai poate juca un tenis foarte bun în următorii cinci ani. Dar de acum trebuie să facem un calendar cât mai eficient, pentru că ritmul se va simţi altfel pentru ea. Dacă nu apare nicio accidentare majoră iar pasiunea şi plăcerea Serenei pentru tenis va fi aceeaşi atunci nu va fi nicio problemă pentru ea în următorii ani", a spus tehnicianul francez, care o antrenează pe Serena din 2012. 

Serena Williams nu a câştigat niciun titlu în 2016, dar a jucat în finală la ambele turnee la care a participat. În clasamentul WTA ea este la mii de puncte distanţă de locul al doilea, însă faptul că nu mai este invincibilă poate fi primul semn al schimbării în tenisul mondial feminin. O schimbare de care Simona Halep ar putea profita dacă îşi regăseşte forma din trecut, care a propulsat-o pentru o lungă perioadă pe locul doi în lume. Halep este în acest moment pe locul 5 în lume şi din păcate anul acesta nu a avut niciun rezultat notabil, cel mai bun turneu al ei fiind cel de la Indian Wells, unde a pierdut clar în sferturi, chiar în faţa Serenei Williams.

Serena Williams a câştigat 70 de titluri WTA, dintre care 21 sunt de Grand Slem.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite