7 ani şi 20 de meciuri! Atât a trecut de când Steaua n-a mai câştigat în Liga Campionilor. E obligată s-o bată pe Basel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua şi Basel au încheiat la egalitate la Bucureşti, scor 1-1 FOTO Rpressport.ro
Steaua şi Basel au încheiat la egalitate la Bucureşti, scor 1-1 FOTO Rpressport.ro

Pentru a spera la locul trei în Grupa E a Ligii Campionilor, trupa lui Reghecampf trebuie să se impună în „finala” cu Basel de miercuri.

Pe Sankt Jacob-Park din Basel, Steaua trebuie să întreacă aşteptările şi limitele. Cu un singur punct în Grupa E, doar un succes al roş-albaştrilor  ar ţine în viaţă speranţele europene. Reghecampf a ajuns în Elveţia fără trei fotbalişti, Gabi Iancu, în continuare pedepsit, Ionuţ Neagu, accidentat, şi Adrian Cristea, aflat într-o eclipsă de formă de câteva sezoane bune. A revenit în lotul campioanei Mihai Pintilii, ceea ce e o veste importantă pentru echipa naţională, şi nu lipseşte nici Alex Chipciu. Acesta însă şi-a declinat deja competenţa pentru barajul cu Grecia: „Am revenit de prea puţin timp, nu am meciuri în picioare, încă mi-e frică de contacte”.
Pentru a trece de Basel, campioana României are de înfruntat şi un palmares consternant. Vă amintiţi de celebrul „Du-te Dică, du-te” al comentatorului Pro TV din meciul Dinamo Kiev – Steaua 1-4. Se întâmpla în septembrie 2006, atunci când formaţia lui Cosmin Olăroiu obţinea un succes nesperat, rămas „singuratic” în istoria echipei din Ghencea. Au trecut 7 ani şi 20 de meciuri fără ca Steaua să mai simtă mirosul unei noi victorii în Liga Campionilor şi seria neagră poate continua. Dacă nu obţin măcar o victorie din ultimele trei meciuri, roş-albaştrii întrec un record negativ deţinut de Spartak Moscova – 22 de partide la rând fără succes.
Mai mult, din cele 27 de întâlniri din faza grupelor, Steaua a câştigat doar 4. Pe lângă victoria cu Dinamo Kiev, românii s-au mai bucurat cu Hajduk Split în 1994 (4-1), cu Glasgow Rangers în 1995 (1-0) şi cu Widzew Lodz în 1996 (1-0).
Duckadam: “Un meci vital”
Directorul de imagine Helmuth Duckadam crede că Basel şi Steaua luptă pentru poziţia a treia în grupă, o calificare în optimile Liga Campionilor fiind mai degrabă o utopie. "Va fi cu siguranţă un meci vital. Cred că este o finală şi cine va câştiga va merge în primăvara europeană. Niciuna dintre echipe nu are posibilitatea sau şansele sunt pur teoretice pentru a merge în primăvara UEFA Champions League. Ar trebui aduşi 4-5 jucători de 10 milioane de euro şi atunci am putea şi noi să ne batem cu Chelsea sau cu Schalke. Deocamdată, noi ne autodepăşim ca să ajungem să facem rezultate bune”,  a apreciat Duckadam.
Primul indiciu, scorul de la tineret
Meciul echipelor Under 19 dintre Basel şi Steaua va avea loc la ora 16.00. Până acum, rezultatele înregistrate de echipa lui Reghecampf au coincis perfect cu cele obţinute câteva ore mai devreme de formaţia “mică” a Stelei, condusă de Ion Toma.

381 minute au trecut de când Steaua n-a mai dat gol în deplasare în Liga Campionilor

Seria de coşmar a Stelei
Steaua – Lyon 0-3
Steaua – Real Madrid 1-4
Real Madrid – Steaua 1-0
Steaua – Dinamo Kiev 1-1
Lyon – Steaua 1-1
Slavia Praga – Steaua 1-1
Steaua – Arsenal 0-1
Sevilla – Steaua 2-1
Steaua – Sevilla 0-2
Steaua – Slavia Praga 1-1
Arsenal – Steaua 2-1
Steaua – Bayern 0-1
Fiorentina – Steaua 0-0
Steaua – Lyon 3-5
Lyon – Steaua 2-0
Bayern – Steaua 3-0
Steaua – Fiorentina 0-1
Schalke – Steaua 0-3
Steaua – Chelsea 0-4
Steaua – Basel 1-1

Ce a făcut Steaua în grupele Ligii
Sezon           Adversare                                Performanţă
1994-1995 Anderlecht, Hajduk Split, Benfica Locul 3 (eliminare)
1995-1996 Rangers, Juventus, Dortmund Locul 3 (eliminare)
1996-1997 Atletico, Dortmund, Widzew Lodz Locul 4 (eliminare)
2006-2007 Dinamo Kiev, Lyon, Real Madrid Locul 3 (16-mile Ligii Europa)
2007-2008 Slavia Praga, Arsenal, Sevilla Locul 4 (eliminare)
2008-2009 Bayern, Fiorentina, Lyon Locul 4 (eliminare)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite