Zece unităţi de alimentaţie de pe litoral, amendate cu 21.000 de lei. Inspectorii ANSVSA au închis un restaurant şi un bufet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un restaurant de pe litoral a fost închis temporar în urma controalelor
Un restaurant de pe litoral a fost închis temporar în urma controalelor

Zece unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate în această săptămână de către inspectorii sanitar-veterinari, valoarea sancţiunilor depăşind 20.000 de lei. În acelaşi timp, a fost suspendată temporar activitatea pentru un restaurant şi o unitate de tip bufet, fiind totodată retrase de la comercializare aproape 350 de kilograme de produse alimentare, impropii consumului.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 21-23 august, inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au făcut controale în unităţile de producere, prelucrare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare aflate în zonele de interes turistic de pe litoralul românesc, verificând 110 unităţi.

“În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar - veterinar; neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare”, se arată în comunicat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, patru restaurante, trei unităţi tip bufet, două unităţi tip fast - food şi o rulotă au fost amendate cu 21.000 de lei. De asemenea, a fost suspendată temporar activitatea pentru un restaurant şi o unitate de tip bufet.

La solicitarea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au făcut un control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor au amendat cu 2.000 de lei un restaurant, au confiscat şi retras de la comercializare 340 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite