Vreme frumoasă în toată ţara săptămâna aceasta, dar săptămâna viitoare vin ploile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele zile ale săptămânii vor aduce temperaturi de peste 30 de grade Celsius FOTO Adevărul
Primele zile ale săptămânii vor aduce temperaturi de peste 30 de grade Celsius FOTO Adevărul

Săptămâna aceasta vremea se va menţine deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce vor depăşi 30 de grade în toate regiunile. Însă începând de săptămâna viitoare se va răci puţin, astfel că maximele termice se vor situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius. În plus, la începutul săptămânii viitoare vor cădea ploi în aproape toate regiunile.

BANAT
În această regiune, maximele termice se vor situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius, urmând ca de vineri până la sfârşitul lunii temperaturile să scadă până la 30 de grade. 

De săptămâna viitoare, ar putea ploua zilnic, însă cantităţi de precipitaţii mai însemnate vor cădea mai ales în primele zile.

CRIŞANA
Până la jumătatea săptămânii, temperaturile se vor menţine ridicate, urmând să depăşească 30 de grade Celsius, însă începând de miercuri se va simţi o uşoară răcire a aerului. Astfel, maximele termice până la sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 28 de grade. 

Deşi în această regiune nu va ploua până la sfârşitul săptămânii, începând de săptămâna viitoare, va ploua zilnic, mai ales în weekend şi în primele zile ale săptămânii viitoare.

TRANSILVANIA
În această regiune, maximele termice vor depăşi 30 de grade în primele zile ale săptămânii, urmând ca începând de miercuri temperaturile să se alinieze normelor meteorologice ale acestei perioade. 

Astfel, mercurul din termometre nu va mai depăşi 28 de grade Celsius până la sfârşitul lunii iunie.
În următoarele zile, va ploua slab pe arii restrânse, însă începând de sâmbătă şi până la jumătatea săptămânii viitoare vor cădea ploi ce vor fi însoţite de descărcări electrice.

MARAMUREŞ
În primele zile ale săptămânii, maximele termice vor atinge şi 31 de grade Celsius, însă începând de miercuri şi până la sfârşitul intervalului de prognoză temperaturile nu vor mai depăşi 28 de grade Celsius. Ploile vor avea caracter sporadic în prima săptămână, însă în weekend şi săptămâna viitoare ar putea ploua zilnic.

MOLDOVA
În această regiune, luni şi marţi maximele termice vor depăşi 30 de grade. Începând de miercuri regimul termic se va menţine constant până la sfârşitul lunii, urmând ca temperaturile maxime să se situeze în jurul valorii de 26 – 27 de grade. Începând de săptămâna viitoare, vor cădea averse de ploaie însoţite de descărcări electrice.

DOBROGEA
În această regiune, după două zile caniculare, vremea se va răci brusc ajungând la temperaturi maxime ce nu vor depăşi 27 de grade Celsius. În weekend şi săptămâna viitoare se va mai încălzi, astfel că temperaturile vor ajunge la maxime apropiate de normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă în următoarele două săptămâni, însă ar putea ploua izolat sâmbătă şi la mijlocul săptămânii viitoare.

MUNTENIA
În prima parte a săptămânii maximele termice vor depăşi 34 de grade Celsius, urmând ca în a doua parte vremea să se răcească uşor astfel încât temperaturile nu vor mai depăşi 30 de grade Celsius. Şi săptămâna viitoare regimul termic va rămâne constant în jurul acestei valori. Ploile ar putea apărea sporadic în prima săptămână, însă începând de duminică şi până la jumătatea săptămânii viitoare probabilitatea de precipitaţii creşte. Meteorologii spun că aversele vor fi însoţite de descărcări electrice.

OLTENIA
În primele zile ale săptămânii, în Oltenia vremea va fi deosebit de caldă, astfel că maximele termice ar putea atinge şi 34 de grade Celsius. Începând de miercuri se va răci, iar maximele termice se vor apropia de 28 de grade Celsius, încadrându-se în normele climatologice ale perioadei. Începând de săptămâna viitoare, regimul termic va fi constant, situându-se în jurul valorii de 30 de grade. În perioada intervalului de prognoză, ar putea cădea ploi izolat, mai ales la începutul săptămânii viitoare.

LA MUNTE
După valori foarte ridicate în primele zile ale săptămânii, regimul termic se va menţine constant până la sfârşitul lunii. Astfel, maximele termice nu vor mai depăşi 18 grade Celsius în această regiune. În prima săptămână va ploua pe arii restrânse, însă începând de săptămâna viitoare ploile vor fi mai frecvente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite