The Times: „Apeluri pentru a pune capăt experimentelor transgender asupra copiilor“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci medici şi-au dat demisia dintr-o clinică „de gen“ din nordul Londrei deoarece şi-au exprimat îngrijorări cu privire la „tratarea“ prin operaţii de schimbare de sex a unor copii vulnerabili care vin la clinică pretinzând că ar fi „transgenderi“.

Singura clinică „de gen“ pentru copii finanţată de Ministerul Sănătăţii din Marea Britaniei face un experiment pe viu trimiţând sute de copii în sala de operaţii chirurgicale, pentru intervenţii chirurgicale care le vor schimba viaţa, fără a avea suficiente dovezi cu privire la efectele acestor intervenţii pe termen lung, asupra copiilor – avertizează o serie de experţi, citaţi de cotidianul britanic The Times.

Cel mai mic dintre copii avea vârsta de trei ani

Aceşti medici cred că unii copii care se „luptă cu sexualitatea lor“ sunt greşit diagnosticaţi ca fiind „transgenderi“ de către clinica pentru Serviciul de Dezvoltare a Identităţii de Gen (GIDS).

Toţi cei cinci aveau rolul de a hotărî cărora dintre copiii care se identificau drept „transsexuali“ trebuiau să li se administreze inhibitori hormonali care să le oprească dezvoltarea sexuală. Specialiştii, care erau plătiţi de Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie, au avertizat că numeroşi copii şi adolescenţi vulnerabili au fost împinşi pe drumul adeseori ireversibil al „tranziţiei“ înainte ca experţii să aibă timp să evalueze cauzele confuziei lor „de gen“.

Un profesor de la Oxford trage, de asemenea, un semnal de alarmă asupra a faptului că tratamentele medicamentoase folosite de clinică nu sunt deloc sigure, spunând că tratamentele sunt sprijinite „de dovezi de calitate slabă sau, în multe cazuri, de nici un fel de dovezi.“

Numărul de copii care au fost trimişi la clinica din nordul Londrei a crescut exponenţial. În 2010 au fost trimişi 94 de copii, în timp ce anul trecut au fost trimişi 2159 de copii. Cel mai mic dintre aceşti copii avea vârsta de trei ani! Cei cinci medici fac parte dintr-un grup mai larg, de 18 medici, care şi-au dat demisia în ultimii trei ani.

„Am simţit că foarte mulţi copii se află în pericol“

„Am simţit că în ultimii doi ani ceea ce m-a făcut să nu-mi dau demisia era faptul că foarte mulţi copii se află în pericol. Am rămas acolo ca să-i protejez pe copii ca să nu li se facă foarte mult rău“, a spus unul dintre specialişti.

„Acest tratament experimental e făcut nu doar asupra copiilor, ci asupra unor copii foarte vulnerabili. Copii care au probleme mentale, care au fost victime ale unor abuzuri, care au trecut prin traume familiale, dar de multe ori toţi aceşti factori sunt pur şi simplu băgaţi sub preş“, a spus un alt medic. „Dacă cineva ar sugera chirurgie estetică sau orice alte schimbări permanente în orice alt tip de situaţie, am spune – staţi puţin, nu putem să ne aruncăm aşa cu capul înainte.“

Toţi cei cinci au spus că, după părerea lor, organizaţiile de caritate pentru transgenderi precum Mermaids „au un efect nociv“ prin faptul că ei promovează schimbarea de sex ca pe un panaceu universal pentru adolescenţii confuzi. Organizaţiile de caritate neagă acuzaţia.

Specialiştii afirmă că s-au exercitat, de foarte multe ori, presiuni asupra lor ca să recomande „tratamentul“ de schimbare de sex unor copii, deşi nu au crezut, mereu, că acest lucru ar fi fost, de fapt, în interesul acelor copii.

„Un experiment pe viu asupra copiilor“

Carl Heneghan, director al Centrului de Medicină bazată pe Dovezi de la Universitatea Oxford, a spus: „Ţinând cont de precaritatea dovezilor, folosirea greşită a medicamentelor pentru scopuri care nu sunt acoperite de prospectul acelor medicamente în cazul tratamentului disforiei de gen înseamnă, într-o mare măsură, un experiment pe viu, scăpat de sub control, asupra unor copii.“

Medicii afirmă că nişte copii sănătoşi fizic sunt trecuţi pe tratamente medicamentoase şi hormonale în urma presiunii exercitate de grupurile de lobby ale transgenderilor şi de anxietăţile părinţilor.

Unul dintre medici spune că remuşcările ei au crescut după ce a întâlnit o femeie adultă care şi-a făcut o „schmbare de sex“ ca să devină bărbat, „tăindu-şi ambii sâni“. După aceea, ea a regretat această decizie, şi s-a răzgândit. „Ce putem să facem?“ – se întreabă medicul. „Nu putem să dăm înapoi timpul. Să-i sugerăm să-şi pună nişte sâni falşi? Datoria noastră este să avem grijă de aceşti adolescenţi confuzi, dar cred că eşuăm în totalitate.“

 „Corpurile copiilor sunt mutilate pentru a trata probleme ale societăţii“, avertizează acelaşi medic. Ea îşi aminteşte de cazul unui copil de 13 ani „ai cărui părinţi făceau presiuni ca să i se administreze inhibitori ai pubertăţii." Când medicii au refuzat să recomande tratamentul cerut de părinţi, tatăl copilului, un avocat, a început să trimită scrisori juridice de ameninţare. Până la urmă, copilul a primit tratamentul hormonal.  

Toţi cei cinci medici arată că este foarte îngrijorător „cât de puţine lucruri li se spun acestor copii şi familiilor lor despre efectele tratamentului hormonal asupra fertilităţii şi a funcţiunilor sexuale, ca adult. Unul dintre ei afirmă că copiii nu au putut să îşi dea «consimţământul informat» deoarece era un lucru tabu să discuţi impactul intervenţiilor medicale asupra funcţiilor sexuale de mai târziu."

„O atrocitate“

Tot în acelaşi număr din The Times, profesorul Carl Heneghan de la Universitatea Oxford scrie: „Ai crede, când vine vorba despre copii, că testarea şi evaluarea medicamentelor folosite ar trebui să fie una robustă – pentru a asigura în cel mai înalt grad posibil siguranţa copiilor. Dezastrul în care ne găsim acum, în ceea ce priveşte tratamentul disforiei de gen în cazul copiilor şi al adolescenţilor, scoate în evidenţă toate lucrurile îngrijorătoare referitoare la folosirea şi evaluarea din zilele noastre a unor medicamente puternice asupra acestui grup de vârstă“.

„Cea mai mare parte a dovezilor pentru folosirea unor medicamente sunt bazate pe informaţiile pe care le avem din folosirea lor asupra adulţilor; dovezile cu privire la folosirea medicamentelor asupra copiilor sunt foarte sărace, şi majoritatea medicamentelor folosite sunt administrate, în mod frecvent, pe baza unor dovezi de calitate îndoielnică sau, în multe cazuri, de nici un fel de dovezi.“

„Investigaţia făcută de BBC la care am participat şi eu evidenţiază un numărul mare de elemente necunoscute de care ar trebui să se ţină în fapt seama pentru a ajunge la un tratament cu adevărat sigur pentru disforia de gen. Dacă aveţi orice fel de dubii, cereţi să vi se arate dovezile.“

Unul dintre cei cinci specialişti numeşte ceea ce se întâmplă la clinica din nordul Londrei „o atrocitate“. „Ştiu că sună foarte dur, dar mă simt ca şi cum am fost parte din ceva la care oamenii din viitor se vor uita şi se vor întreba – oare ce-o fi fost în capul nostru? În viitor, cred că vor fi foarte multe situaţii în care persoane care au urmat acest «tratament de schimbare a sexului» se vor răzgândi, şi care vor simţi că le-au fost mutilate corpurile.“

Un rezumat al articolului din The Times este publicat pe Dailymail, la link-ul de aici.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite