STUDIU De câte ori merge un angajat român din domeniile IT, Finanţe sau Telecom la medicul din sistemul privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
consultatie medic pacient femeie FOTO shutterstock

Angajaţii din IT şi telecom, cei care lucrează în finanţe şi cei care îşi desfăşoară activitatea în domeniul automobilelor obişnuiesc să meargă la controale preventive atunci când au un abonament la o clinică medicală privată. Statistici recente furnizate de unul dintre cei mai mari operatori de servicii medicale private din piaţă arată că o treime din abonaţii pe care îi suferă de o boală cronică.

Concret, studiul făcut la nivel naţional scoate la iveală că angajaţii care se bucură de un abonament de sănătate accesează de două ori mai mult serviciile medicale decât o fac pacienţii neabonaţi. Aceştia ajung în clinicile operatorului privat punctual, la nevoie.

„În ultimul an, 30% dintre români au mers la medic doar atunci când au prezentat simptome/dureri şi doar una din cinci persoane susţine că a mers la medic în scop preventiv”, se arată în studiu.

Potrivit sursei citate, abonaţii corporate ajung la medic de aproape şapte ori într-un an, 63% dintre ei având vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani.

„Tinerii văd abonamentele de sănătate ca pe o componentă firească a vieţii, înţeleg importanţa prevenţiei şi influenţează pozitiv comportamentul medical al apropiaţilor”, notează studiul.

În ceea ce-i priveşte pe abonaţii corporate diagnosticaţi cu o boală cronică, numărul cronice identificate de medicii din reţeaua privată de sănătate este direct proporţional cu numărul pacienţilor abonaţi din fiecare domeniu de activitate. Astfel, cei mai mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu boli cronice provin din domeniul Finanţe & Asigurări (18%) şi din industria IT (14%).

„Vârsta la care sunt identificate afecţiunile cronice, precum cele articulare sau cardiovasculare, este în scădere. Această situaţie apare din două motive: pe de o parte, bolile cronice afectează mai des persoanele tinere în contextul unui stil de viaţă solicitant şi dezordonat, iar pe de alta, tinerii au acces nerestricţionat la un medic specialist prin intermediul unui abonament de sănătate, care permite identificarea afecţiunilor în stadiu precoce, atunci când sunt şi mai uşor de tratat. Abonamentele de sănătate au rol şi în preîntâmpinarea unor afecţiuni pentru că oferă acces la campaniile de informare derulate de medicii noştri”, a declarat medicul Dan Dimitriu, coordonatorul Departamentului de Calitate în cadrul reţelei de sănătate Regina Maria, compania care a comandat studiul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite