Spitalul Orăşenesc Lipova, reabilitat de Ministerul Sănătăţii printr-o investiţie de 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Dorel Săndesc, secretar de stat în MS FOTO Adevărul
Medicul Dorel Săndesc, secretar de stat în MS FOTO Adevărul

Corpul de clădire principal al Spitalului Orăşenesc Lipova a fost reabilitat, investiţia totală fiind de 1,1 milioane lei, în beneficiul a 60.000 de locuitori din zonă. La inaugurare a participat şi secretarul de stat Dorel Săndesc, informează instituţia.

„Secţia de recuperare medicină fizică şi balneologie, care cuprinde 25 de paturi, va funcţiona în corpul principal. Spitalul orăşenesc Lipova este o unitate sanitară cu paturi care asigură asistenţă medicală de specialitate pentru populaţia arondată Văii Mureşului din judeţul Arad de aproximativ 60.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, unitatea medicală asigură servicii de medicină internă, compartiment pediatrie, recuperare medicină internă şi balneologie, pneumologie şi TBC.

„Datorită unei istorii atât de bogate a medicinei în oraşul Lipova, pe viitor se doreşte dezvoltarea acesteia la un nivel cât mai ridicat. Astfel, autorităţile au în vedere dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate şi înfiinţarea compartimentelor de chirurgie generală, ATI şi obstretică-ginecologie, precum şi înfiinţarea unui compartiment de Primiri Urgenţe”, notează MS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite