Spitalul Orăşenesc Bicaz şi-a reluat activitatea. Ministrul Sănătăţii: „Din cele 69 unităţi sanitare închise în toată ţara, am reuşit redeschiderea a 24”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru ani de la închiderea Spitalului Orăşenesc Bicaz, unitatea sanitară şi-a reluat marţi activitatea în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. În această unitate se vor asigura mai multe servicii medicale printre care primiri urgenţe, medicină internă, cardiologie, pediatrie şi neurologie.

Bănicioiu a transmis Primăriei Oraşului Bicaz aprobările necesare pentru reluarea şi organizarea activităţii unităţii sanitare, urmând ca aceasta din urmă să facă toate demersurile necesare pentru încadrarea cu personal necesar. În prezent, unitatea spitalicească beneficiază de serviciile a 80 de cadre medicale.

„Este o reparaţie morală pentru locuitorii acestui oraş şi pentru cei peste 19.000 de pacienţi care, pentru a beneficia de asistenţă medicală erau nevoiţi să se deplaseze la alte unităţi sanitare aflate la distanţe foarte mari, de 80 de kilometri. Am aprobat structura organizatorică a acestei unităţi în vederea reluării activităţii”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Spitalul Orăşenesc Bicaz va avea 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi 10 paturi pentru spitalizare de zi.

Unitatea sanitară va asigura servicii medicale de medicină internă, cardiologie, neurologie, obstetrică ginecologie, pediatrie, recuperare, medicină fizică şi balneologie. În cadrul spitalului va funcţiona şi un compartiment de primiri urgenţe.

Spitalul va funcţiona împreună cu Ambulatoriul integrat în care vor funcţiona cabinet de medicină internă, chirurgie generală, pediatrie, obsetrică-ginecologie, neurologie, ORL, oftalmologie şi cardiologie.

„Din cele 69 unităţi sanitare închise, am reuşit redeschiderea a 24 unităţi, din care 12 spitale, restul fiind centre de permanenţă”, a mai spus Nicolae Bănicioiu.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite