SOS Satele Copiilor a sărbătorit în avans 1 Iunie cu concerte şi un mini-turneu de şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au putut participa la un mini-turneu de şah FOTO SOS Satele Copiilor
Copiii au putut participa la un mini-turneu de şah FOTO SOS Satele Copiilor

Mai multe evenimente au avut loc duminică la SOS Satele Copiilor pentru a sărbători 1 Iunie, Ziua Copilului. Micuţii au putut participa la un mini-turneu de şah, dar şi la un concert rock susţinut de Corul de Copii al Operei Naţionale.

Concursul de şaf a fost arbitrat de Marele Maestru Internaţional Andrei Murariu şi Delia Duca, realizatoarea unei emisiuni de profil, dar şi campioană la dezlegări probleme şah. 

„Visul meu este să aduc şahul mai aproape de tinerii noştri şi de copii, în special. Nu degeaba se mai numeşte sportul minţii. Copiii care joacă şah de la 5 ani se dovedesc a fi foarte buni la rezolvarea problemelor de matematică la 7-8 ani, la şcoală. Efectele exerciţiului intelectual în faţa tablei de şah sunt extraordinare. Le recomand tuturor părinţilor să-i încurajeze pe cei mici, indiferent de rezultatele pe care le obţin ca începători. Numai prin susţinere şi perseverenţă se naşte pasiunea pentru şah”, a precizat Delia Duca.

În afară de competiţia de şah, copiii s-au mai bucurat de un picnic, un concert de rock al Corului de Copii al Operei Naţionale, dar şi de un număr de dans şi unul de magie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite