Siamezele despărţite de medicii de la Spitalul „Marie Curie” au luat în greutate şi ar putea fi externate în două-trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siamezele Maria şi Elena ar putea fi externate în două-trei zile, starea lor este bună, mănâncă bine, una dintre ele are deja 3,3 kilograme, iar cealaltă are 2,6 kilograme. Aşa a declarat doctorul Radu Spătaru, de la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Bucureşti, chirurgul care le-a operat.

„Starea fetiţelor este foarte bună, sunt externabile, evoluţia postoperatorie este firească, nu au existat elemente de gravitate deosebite”, a spus dr. Radu Spătaru, citat de Mediafax.

Medicul a precizat că, la un moment dat, a existat o situaţie generată de o posibilă infecţie, dar în urma tratamentului problema s-a rezolvat.

„A existat la un moment dat o situaţie de o anumită gravitate, cauzată de o posibilă infecţie, dar cu tratament problema s-a rezolvat, plaga este vindecată, fetiţele au şansa la o viaţă ca oricare alt copil”, a spus doctorul Radu Spătaru.

Supravegheate de 10 medici de diferite specialităţi

El a precizat că zilnic fetiţele au fost supravegheate de o echipă formată din zece medici de diferite specialităţi. Spre exemplu, medicul Mihaela Bizubac, specialist terapie intensivă neonatologie, a spus că micuţele sunt hrănite cu lapte prin biberon.

„Elena are 2,6 kilograme şi este gălăgioasă, Maria are 3,3 kilograme şi este mai tăcută. Mănâncă în jur de 80, 90 ml de lapte, la trei ore. Fetiţele ar putea fi externate în două, trei zile”, a precizat dr. Mihaela Bizubac, potrivit Mediafax.

Acelaşi prognostic foarte bun a fost prezentat şi de medicul specialist în imagistică Veronica Marcu. „Din punct de vedere imagistic, fetiţele arată foarte bine”, a precizat dr. Veronica Marcu.

Copii foarte doriţi de familie

Siamezele au fost născute prin cezariană, în 8 august, la Maternitatea Braşov, de o femeie de 33 de ani. Fetiţele, care erau unite prin partea inferioară a sternului, la apendicele xifoid, au fost aduse în 11 august de la Braşov la Spitalul "Marie Curie".

Medicii de la ''Spitalul Marie Curie'' din Bucureşti le-au separat pe fetiţe în 12 august, în cadrul unei intervenţii chirurgicale care s-a încheiat cu succes, după două ore.

La operaţia de separare a siamezelor a fost prezent şi medicul Dimassi Mohamad, care a monitorizat-o pe mamă pe durata sarcinii. Întrebat dacă este adevărat că familia fetiţelor i-a cerut să fie naş, dr. Dimassi Mohamad a spus că el a dat câte unul dintre numele fetiţelor - Sarah, respectiv Maia. Astfel, fetiţele se vor numi Maria Sarah şi Elena Maia.

Pe aceeaşi temă:

Siamezele despărţite la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti mai rămân internate cel puţin o săptămână

Cele două fetiţe siameze despărţite marţi de medicii de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală vor rămâne internate în spital cel puţin o săptămână. Aşa a anunţat doctorul Radu Spătaru, cel care a coordonat intervenţia chirurgicală. Starea fetiţelor este staţionară însă ele sunt însoţite acum şi de mama lor, care le şi alăptează.
 

Minunea de la Mioveni a durat 3 luni: a murit şi a doua fetiţă siameză!

Siamezele născute la Piteşti au venit pe lume prematur, a doua zi de Craciun, după 35 de săptămâni de sarcină. În tot acest timp, micuţele au respirat doar cu ajutorul aparatelor.

Cazul siamezelor de la Mioveni: una dintre fetiţe a murit astăzi. Viaţa celeilalte atârnă de un fir de aţă

Siamezele născute la Piteşti au venit pe lume prematur, a doua zi de Craciun, după 35 de săptămâni de sarcină. În tot acest timp, micuţele au respirat doar cu ajutorul aparatelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite