Revoluţia „avatarilor”!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
protest liviu mihaiu

Încă o dată România este scindată în două: establishmentul politic şi de securitate naţională, cu tot cu căţeaua de pază a democraţiei, Coana Presa Capitalistă, pe de-o parte. Pe de cealaltă, societatea civila cu toate profesiile liberale alături.

Şi cu un Antonescu într-o criză de nervi pe persoană fizică, juridică şi electorală, pus de-a curmezişul.  Peste tot în lume se protestează împotriva găurii din „inima” Transilvaniei: pe munte, pe vapoare, pe geamuri, la Barcelona, la Bruxelles, pe Mont Blanc, în faţa UNESCO, în SUA,  ai noştri protestează. Nu a apărut liderul, ci masa de lideri. Strada e ideologul. Sunt câţiva lideri informali din zona ong-urilor care dau târcoale turmei cu megafoane ca nişte ciobăneşti ce strâng oamenii şi îi moralizează. Ăştia micii sunt sătui de lideri, de agresivitatea şi incompetenţa clasei politice. Este mulţime paşnică pentru că refuză, dintr-o mândrie a bunului simţ, să fie asmuţită. E pacifistă, unionistă, nonviolentă şi cu umor. John Lennon spunea că împotriva nonviolenţei şi umorului nu ai ce să faci. Asta a fost soluţia câştigatoare în toamna românească.

În altă ordine de idei, nu mai este un protest anti-cianuri. Nu mai ţine de dezideratele conservaţioniştilor. Este mai mult decât atât. Este o revoluţie culturală. Este un „pet revolution”. Nu ai cum să combaţi pacifismul şi anticapitalismul corporatist, despre care, întâmplător, canalul Arte trântea în acest weekend un senzaţional film despre evaziunea fiscală la marile corporaţii. De la origini până zi. Are legătură cu consecinţele crizei economice atât de prost administrate de guvernele României. Oamenii ăştia protestează pentru că profesiile liberale şi clasa mijlocie sunt la pământ. Oamenii nu mai suportă supravegherea şi intoleranţa ca politică de stat.

image

Preşedintele s-a prins. „Instinctul”" pe care l-a invocat în direct la conferinţa de presă de luni, cu precizarea că societatea nu-şi permite 200.000 de oameni în stradă, a fost corect. El a învăţat să o respecte de anul trecut, când Piaţa i-a tras-o `mnealui.  Acum i-a retras-o lui Ponta. În acelaşi loc. Piaţa Universităţii are altă putere. E tunată cu o simbolistică letală. Acolo au fost contestate toate regimurile. Şi toate au căzut! Şi Ceauşescu în `89  şi Iliescu în `96 şi Boc în 2012 şi cât p-aci era să cadă şi `mnealui. Deci avem o situaţie. Societatea s-a revoltat. Ponta este într-o situaţie de pat. Patul lui Pontust. Orice ar muta nu poate câştiga. Pentru că, de data asta, criteriul cantitativ al majorităţii nu mai este suficient. În materie de protecţia Mediului, garantată Constituţional prin art. 35 (Dreptul la un Mediu sănătos), nu voinţa majorităţii are prioritate. Nu poţi să faci referendumuri în chestiuni care ţin de jurisprudenţa protecţiei Mediului. Nu fluturararea sondajului cu ce-a-nţeles poporul din Roşia Montană este soluţia. Aici prevalează părerea specialiştilor şi a elitelor. Iar elitele vor să conteze. Nu poţi să nu respecţi voinţa elitelor şi s-o subjugi politic ca orice Stat comunistoid.



Academia Română, ASE-ul, Institute ştiinţifice româneşti, Ordinul Arhitecţilor, studenţii, societatea civilă militantistă se opun din răsputeri proiectului. Ăsta e un partid mai mare decât USL-ul şi Opoziţia la un loc! Şah la sistem! Intelectualii se revoltă!

image

Băsescu a intuit de unde vine „treaba”. Preşedintele a raportat bine de la tribuna Cotroceniului cum că „scânteia a fost Roşia Montană” pentru revoltele din ţară, după care a intrat uşor în derapajul cazon şi târât democratic cu „ecologiştii care au eşuat în a opri dezvolatarea industrială în ţări precum Germania, Franţa, Suedia, care ştiţi şi dvs...ce respect au pentru Mediu.. şi şi-ar dori un poligon de încercare din România”. Paranoia de casă, marca: Securitatea patriotică este la datorie! „Agenturili” verzi care, nu-i aşa, dragi lucrători în Securitate, şi-ar dori destabilizarea regimului nostru tovărăşesc. Şi dacă ne uităm şi în ograda Presei „mainstream”, vedem un alt delir securistic aşezat „cu mâna” în două mari cotidiane naţionale: miliardarul George Soros, certat cu miliardarul Beny Steinmetz - acţionar RGMC - au făcut poligon din România. Şi ei! What the Fuck?!?

Şi, dacă-i vorba pe aşa, pe intoxicatelea, haideţi să vă compun „live” un „articol” asezonat cu ilustraţie martor video absolutamente reală. închipuţi-vă că acest articol este trimis unor redacţii care nu-l pot refuza din motive strategice. Căci,nu-i aşa, în cele din urmă este o opinie!?

Supratitlul: Cine-i plăteşte de fapt pe protestatari
 

Titlu: Jane Fonda, soţia miliardarului Ted Turner, ar fi cea care se opune de fapt exploatării de la Roşia Montană!

Conţinut:

Avem dovada filmată că interese străine sunt alături de protestatarii anti-cianuri! Cine este acest Kai Jacobsen, unul dintre animatorii adunării de la Cluj care apare în prim-plan, incitând şi scandând alături de manifestanţi!!?
 

Din surse: interiorul serviciilor de informaţii, agitatorul nu este jurnalist, nu este activist, trăieşte de câţiva ani în Cluj şi, atenţie! Este acreditat mediator de pace...U.N.! Dar cine-l plăteşte pe omul ăst de la UN, ăsta!!?! Soros, normal. Sau, staţi aşa!? Parcă Ted Turner a donat 1 mld de dolari ONU pentru a-i mari gradul de autonomie faţă de „acţionarii majoritari” cu care era într-un conflict deshis din cauza preluării ostile a CNN0-ului. Deci, nu e Soros, e Ted Turner, miliardarul excentric, care a fost proprietarul CNN şi a fost însurat cu Jane Fonda, care a fost în juriul de la Cannes, când Mungiu a luat premiul cel mare... deci e Jane Fonda!

Acesta este genul de raţionament cu care presa s-a făcut bâta corporatistă sau torpila etatistă împotriva ong-iştilor şi „hipsterilor” din Piaţa Universităţii. De ce? Pentru că Sistemul vrea proiectul cu orice preţ! 


Şi atunci presa nu mai caută între politicienii din preajmă lui Ponta, care şi-au cumpărat acţiuni la Gold Corporation, nu mai investighează cum s-a făcut mizanscenă din galeria minieră turistică în care mineri au fost şi medici stomataologi, nu mai poate afla cum o lege neconstituţională este făcută de casa de avocatură Tzuca şi asociaţii. Pe scurt, presa de sistem şi-a întors faţa de la societate şi ţine spatele clasei politice. Ceea ce este un mic şi josnic act de mercenariat fără nicio legătură cu misiunea de căpătâi a actului jurnalistic, în timp ce „avatarii” de ultimă generaţie fac cea mai paşnică şi inteligentă Revoltă din lume, aşa cum consemnează presa străină..really nice!

logo liviu mihaiu
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite