Refugiaţii şi solicitanţii de azil au primit cadouri de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moş Crăciun a adus cadouri pentru refugiaţii şi solicitanţii de azil din Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

În scopul de a-i familiariza cu tradiţiile româneşti de Crăciun şi Anul Nou, refugiaţii cazaţi în Centrele Regionale din Giurgiu, Rădăuţi, Timişoara, au participat la o masă organizată de Inspectoratul General pentru Imigrări, se arată într-un comunicat de presă I.G.I.

"Cadourile au fost înmânate cu urările tradiţionale în limba română, străinii au interpretat colinde româneşti şi cei mai mulţi au recunoscut că a fost prima dată când au mâncat bucate pregătite cu specific românesc. Special pentru copii, nu putea să lipsească din context Moş Crăciun, care a sosit cu tolba plină de fructe, dulciuri, jucării. La Centrul Regional Giurgiu a avut loc un program artistic, copiii români recitând poezii iar străinii, la rândul lor, prezentând cântece şi tradiţii din ţările de origine", potrivit sursei citate.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări spun că astfel de activităţi reprezintă lecţii de "acomodare culturală" în vederea facilitării integrării în societatea românească diferitelor categorii de străini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite