Protest al ambulanţierilor din toată ţara: Legislaţia nu prevede ca ei să primească un stimulent de risc de 500 de euro, deşi au acţionat în „linia întâi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţierii vor acordarea retroactivă a sporului de 500 de euro Imagine: IGSU
Ambulanţierii vor acordarea retroactivă a sporului de 500 de euro Imagine: IGSU

Ambulanţierii din întreaga ţară protestează, miercuri, timp de două ore, nemulţumiţi fiind că legislaţia nu prevede ca ei să primească stimulent de risc, deşi s-au aflat în linia întâi în lupta contra COVID-19. Este vorba despre un stimulentul de risc de 500 de euro.

Nemulţumirile sunt legate de un proiect de modificare a Legii nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Forma finală a proiectului  care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, proiect la care am adus prin Blocul Naţional Sindical amendamente pe perioada procesului legislativ, nu au cuprins propunerile noastre, şi NU au fost asumate şi introduse în lege, deşi era ultima speranţă a noastră că se va face dreptate în Camera Deputaţilor pentru personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă care a desfăşurat activitatea în teren în perioada stării de urgenţă şi nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbiţat de actualul Guvern şi Preşedintele României”, se arată într-un comunicat al FNS „Ambulanţa”.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Ambulanţa spun că banii trebuie daţi retroactiv, de la începutul stării de urgenţă, şi că banii trebuie să ajungă la tot personalul care merge în teren.

Protest cu echipamente de protecţie în faţa Parlamentului

„Ceea ce noi am cerut şi mi se pare normal este ca (…) de acest stimulent să beneficieze tot personalul care lucrează în teren. Într-un serviciu de urgenţă, pe teren –  nu cunoşti, este o necunoscută ceea ce (n.r. – vei găsi acolo unde) acţionezi. (n.r. – Citând din proiect:) Managerul să nominalizeze persoanele şi să facă dovada că au intrat în contact. Doamne, iartă-mă, ca să facă dovadă la câte cazuri s-a intrat, la domicilii, în locuri ascunse, au venit din străinătate. Nu poţi să intri într-un spital ca să stabileşti”, a declarat pentru Mediafax Gheorghe Chiş, preşedinte al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România.

Protestul s-a desfăşurat în Bucureşti şi în toate serviciile de ambulanţă, miercuri, între orele 10.00 - 12.00.

În Bucureşti, protestul a constat în pichetarea intrării în Parlamentul României - Camera Deputaţilor - intrarea Parcul Izvor.

Liderii organizaţiilor sindicale membre în FNSAR şi membrii Biroului Executiv FNSAR, îmbrăcaţi în echipamentul de lucru cu vesta şi şapca de protest, mănuşi, mască şi viziere, au scandat în faţa Parlamentului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite